Найкращі фільми 2021 року: рейтинг цікавих фільмів від нашої редакції

У 2021 році вийшло чимало цікавих фільмів. Багато з них здивували і сценарієм, і виконанням. Навіть у наступні роки найкращі фільми 2021 все ще можна знайти в різних топах. 

найкращі фільми 2021

Річ у тім, що 10 фільмів 2021 року, які визнані найкращими, були створені в одному з періодів для Голлівуду. Загалом, 2021 топ фільмів можна залишити для сімейного перегляду та для перегляду з коханою людиною. 

Найцікавіші фільми 2021 року 

Звісно, у 2021 році вийшло чимало фільмів. Серед них вдасться знайти і на свій смак, і на колір. У цьому випадку єдиного ТОПу немає. 

найкращі фільми 2021

Кіно 2021 рейтинг від нашої редакції:

  1. Дюна.

  2. Макбет.

  3. Влада пса.

  4. Спенсер: Таємниця принцеси Діани.

  5. Дім Gucci.

  6. Легенда про Зеленого лицаря.

  7. Титан Titane.

  8. Камон Камон Камон C'mon C'mon.

  9. Остання дуель The Last Duel.

  10. Іну-о: Народження легенди.

Такі фільми може і не зібрали найбільші каси в кіно, але заслуговують на увагу. 

Дюна

Фільм "Дюна" (2021) режисера Дені Вільньова — це адаптація однойменного науково-фантастичного роману Френка Герберта, який вийшов 1965 року. У фільмі розповідається про боротьбу за контроль над планетою Арракіс, також відомою як Дюна. Уся справа в цінному ресурсі, який видобувають на планеті. 

Головний герой, Пол Атрейдес, молодий спадкоємець дому Атрейдес, вирушає на Арракіс разом зі своєю сім'єю. Далі у фільмі розгортаються доволі багатоскладові сюжети політичної боротьби та зіткнення кількох впливових домів. Саме в цій боротьбі може постраждати мирне населення планет. 

найкращі фільми 2021

"Дюна" являє собою епічну подорож, сповнену величних пейзажів, чудових спецефектів і глибоких тем влади. Крім розкриття самої Дюни, на глядачів чекають досить несподівані повороти сюжету. 

"Дюна" в першій частині фільму презентує лише початок епічної історії, залишаючи глядачів в очікуванні продовження та розвитку сюжету. Тож увійшовши в кіно 2021 топ, продовження історії точно увійде в ТОП і 2024 року. 

Макбет 

Фільм "Макбет" (2021) — це екранізація однойменної п'єси Вільяма Шекспіра. Картина потрапила до рейтингу завдяки яскравості постановки. Загалом Макбет не вперше потрапив на екрани, але саме постановка 2021 року заслуговує на окрему увагу. 

Сюжет "Макбета" оповідає про шотландського шляхетного воїна Макбета, який, натхненний пророцтвом відьом, прагне стати королем Шотландії. Загалом фільм йде за давно відомим сюжетом. У цій екранізації фільму акцент робиться на драматичній інтенсивності та глибині персонажів. При цьому фільм наповнений тією класикою, за яку Макбета і люблять. 

У фільмі "Макбет" глядач бачить похмурі і барвисті пейзажі середньовічної Шотландії. Порадувала постановка й акторською грою. Загалом за цей рік 2021 і полюбили глядачі. 

Влада пса 

"Влада пса" (The Power of the Dog) є драматичним фільмом, заснованим на однойменному романі Томаса Севіджа. Фільм було випущено 2021 року, він отримав багато позитивних відгуків від критиків. 

10 фільмів 2021

У фільмі показана Америка 20-х років із відповідною атмосферою. У центрі сюжету два брати, які кардинально змінюються після одруження одного з них. 

"Влада пса" розкриває цікаві теми маскулінності, сімейних стосунків, сексуальності та упередженості. Загалом фільм вийшов видовищним і незвичайним. 

Таємниця принцеси Діани 

Обираючи найкращі фільми 2021 року, варто згадати про "Спенсер: Таємниця принцеси Діани" (Spencer).

Сюжет фільму розгортається протягом кількох днів під час різдвяних свят 1991 року на сімейній резиденції Сендрінгем у Норфолку, Англія. Принцеса Діана приїжджає в готель, щоб провести свята з королівською родиною.

Фільм вирізняється не стільки зовнішньою динамікою, скільки емоційним напруженням. 

Фільм "Спенсер" фокусується на внутрішньому світі Діани та її спробах знайти свою особисту ідентичність усередині закритої системи. Такий фільм точно варто подивитися, якщо є невелика ностальгія за 90-ми з їхніми скандалами навколо королівської сім'ї. 

Будинок Gucci

"Дім Gucci" (House of Gucci) — це американський біографічний кримінальний драматичний фільм.

10 фільмів 2021

Фільм заснований на реальних подіях і розповідає історію сім'ї Гуччі, італійського модного дому. Центральне місце в сюжеті посідає падіння і розпад сімейного бізнесу Гуччі, зокрема конфлікти та інтриги, які призвели до вбивства Морджини Гуччі. 

Фільм цікавий тим, як багато кримінальних і тривожних моментів з біографії відомого будинку мод. При цьому сама картинка фільму наповнена безліччю декору і неперевершених костюмів. 

Основні ролі у фільмі виконали Леді Гага, яка зіграла Патрицію Реджані, Адам Драйвер у ролі Морджино Гуччі, Аль Пачіно в ролі Альдо Гуччі і Джаред Лето в ролі Паоло Гуччі. Саме акторську гру цих акторів окремо виділили критики та глядачі. 

Легенда про Зеленого лицаря

"Легенда про Зеленого лицаря" (The Green Knight) — це фентезійний фільм, що вийшов 2021 року та заснований на середньовічній англійській поемі про "Сір Гавейн і Зеленого Лицаря".

Сюжет фільму розповідає історію про молодого лицаря на ім'я Гавейн, який приймає виклик від загадкового Зеленого Лицаря. Загалом, попри зменшення популярності фентезі, фільм отримав багато позитивних відгуків. 

Фільм "Легенда про Зеленого лицаря" відомий своїми вражаючими візуальними ефектами, красивими краєвидами та атмосферною музикою. Саме атмосфера "вивозить" весь фільм. 

Титан

"Титан" (Titane) — це французький фільм 2021 року. Головною фішкою картини стала концепція, яку досить складно знайти в інших роботах, навіть новинок.  

найцікавіші фільми 2021

Сюжет "Титана" фокусується на головній героїні на ім'я Алексія, яка в дитинстві страждала від травматичного досвіду після автомобільної аварії. Вона виросла в дорослу жінку, яка відчуває незвичайні фізичні та психологічні аномалії. Саме через це дівчина все своє життя бреше і виживає, як може. Втім, життя піднесло головній героїні чимало сюрпризів. 

Фільм "Титан" відомий своїм провокаційним і зухвалим підходом до тем сексуальності, насильства та людської природи. "Титан" нагороджений престижною Золотою пальмовою гілкою на Каннському кінофестивалі 2021 року, і саме його того року виокремила більшість критиків. Глядачеві така картина теж припала до душі.

Камон Камон

"Камон Камон" (C'mon C'mon) — американський драматичний фільм.

Сюжет фільму розповідає про Джонні, журналіста, який працює над проєктом, що розповідає про дітей у різних містах. Раптово йому доводиться стати опікуном для маленької дівчинки, що кардинально змінює його життя. 

"Камон Камон" - це історія про зв'язок між Джонні і Джессі, і про те, як вони вчаться один в одного, при цьому ростуть у процесі. Фільм також зачіпає теми сім'ї, відповідальності, взаєморозуміння і почуття приналежності. Він вийшов дуже чуттєвим, в міру наївним і просоченим такою простою любов'ю, яку не чекаєш, а вона виникає раптово. 

Остання дуель

"Остання дуель" (The Last Duel) — історичний драматичний фільм, режисером якого є Рідлі Скотт.

Сюжет фільму заснований на реальних подіях і розповідає про життя в середньовічній Франції. Він заснований на книзі "The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France" Джона Ортнера. 

найцікавіші фільми 2021

Фільм показує три різні точки погляду на одну й ту саму подію. Тобто кожен персонаж отримує право розповісти свою історію. 

"Остання дуель" являє собою візуально приголомшливе та емоційно насичене кіно, яке змушує глядача замислитися над багатьма справді важливими життєвими істинами.

Іну-о: Народження легенди

Фільм "Іну-о: Народження легенди" (Inu-Oh) — японський анімаційний фільм, випущений 2021 року і режисований Масару Ясудою. Фільм є адаптацією роману Хікуо Накамури "Tale of the Heike: Inu-Oh". Загалом фільм доволі класичний для Японії. З усіма традиційними перипетіями. 

Сюжет фільму розповідає історію про життя Іну-о, танцюриста і музиканта, який жив у Японії в період ери Хейан. Він став відомим своїм унікальним танцювальним стилем і музичними здібностями, але водночас приховує свою справжню особистість і почуття.

Він увійшов у ТОП завдяки неординарності та простій, місцями навіть нудній розповіді. При цьому від картини на екрані просто неможливо відвести погляду. Його точно можна подивитися, щоб побачити кардинально інше кіно.