Найкращі фільми 2022 року: рейтинг цікавих фільмів від нашої редакції

Найкращі фільми 2022 року нехай і вийшли давно, але все ще дивують кіноманів. Наприклад, 10 фільмів 2022 року можуть увійти до списку для сімейного перегляду. Деякі з них можна подивитися з сім'єю або вибрати для перегляду з коханою людиною. 

найкращі фільми 2022 року

У 2022 ТОП фільмів включав і багато бойовиків, і трилери, і мелодрами. Саме різноманітність таких картин і може порадувати. Адже щороку, останніх пару років, тренди в кіносвіті стрімко змінюються. Втім, як і в наступні роки, у 2022 році було чимало провальних картин, які не оцінили ні критики, ні глядачі. 

Кіно 2022 ТОП: що можна подивитися на дозвіллі?

Весь 2022 рік був досить складним для світу, і для України зокрема. Крім того, в Голлівуді були вже звичні страйки, що застопорило багато перспективних проєктів. Загалом 2022 топ фільмів можна зібрати досить багато. 

найкращі фільми 2022 року

У кіно 2022 рейтинг за версією нашої редакції точно увійдуть:

  1. Все скрізь і відразу, США.

  2. Бетмен, США.

  3. Костюм, Велика Британія, США.

  4. Аватар: Шлях води, США.

  5. Трикутник печалі, Швеція, США.

  6. Топ Ган: Меверік, США.

  7. Падіння Місяця.

  8. Операція "М'ясний фарш".

  9. Лулу і Бріггс.

  10. Шпигун, якого не було.

Звісно, ТОП будь-яких фільмів справа відносна і не така вже універсальна. Щоб переконатися, що рік 2022 був сповнений новинок, варто самостійно подивитися кілька картин. Лише потім можна зробити висновок, які фільми справді були зняті не дарма.

Усе скрізь і одразу

Фільм "Усі скрізь і одразу" (All Together Now) — це американська драма, заснована на романі "Sorta Like a Rock Star" Метта Лапатіні. Режисером фільму є Бретт Гейлі, який вже зняв достатньо хороших робіт. 

Головна героїня фільму, Ембер Епплтон, є оптимістичною і талановитою старшокласницею, яка приховує факт того, що вона безхатченка, від оточуючих. Вона намагається підтримувати позитивне ставлення до життя, попри всі труднощі, з якими їй доводиться стикатися.

найкращі фільми 2022 року

Ембер бере активну участь у шкільній музичній програмі та працює в місцевому автобусному кафе. Її мрія — вступити до коледжу на музичний напрямок. Однак життя Ембер стає ще складнішим, коли вона стикається з проблемами, що можуть завадити їй досягти своєї мети.

Загалом фільм зачіпає теми сім'ї, дружби, боротьби. Ембер та її друзі намагаються все змінити, але й не завжди це вдається. 

"Усе скрізь і одразу" є зворушливою та надихаючою історією про надію, силу духу та можливість подолання труднощів, навіть коли все здається втраченим. Такий фільм точно гідний, щоб увійти до рейтингу, як найцікавіші роботи 2022 року. 

Бетмен

Згадуючи найкращі фільми 2022 року просто не можна не згадати Бетмена. Він вийшов неоднозначним, але запам'ятався багатьом. Тож обираючи фільми, які варто подивитися, можна звернути увагу і на Бетмена. 

Фільм "Бетмен" режисера Метта Рівза, випущений 2022 року, являє собою сучасне втілення історії про легендарного героя коміксів. У цьому фільмі Бетмен, зіграний актором Робертом Паттінсоном, вступає в сутичку з криміналом у темних куточках Готем-Сіті.

10 фільмів 2022 рокуФільм вийшов похмурим і місцями затягнутим. Саме монотонність сюжету відзначили майже всі критики. У картині було багато сірості, темних мотивів і довгих, місцями незрозумілих розмов. Утім, він дав новий погляд на те, ким міг стати Бетмен. 

Костюм 

У 2022 році вийшов ще один фільм, який точно вартий уваги. У ньому показано місто Чикаго в його найтемніші часи. Дії картини відбуваються 1956 року, і в центрі сюжету опиняється одна із сильних банд. 

Кравець Леонард (Марк Райленс), який переїхав з Лондона, шиє найкращі костюми і не цурається роботи на гангстерів. Вони стають для нього хорошими клієнтами, які точно платять справно. Утім, саме через таку публіку одного дня у кравця починаються проблеми. 

Аватар 2

У 2022 році вийшло і довгоочікуване продовження Аватара. Довгі роки шанувальники стрічки чекали, чим закінчиться історія. Дії другої частини фільму, дійсно, продовжили лінії оповіді першої. У центрі сюжету знову опинився Джейк Саллі, який стає ватажком народу на`ві. Тепер він повинен захищати цей народ, в першу чергу, від землян. 

10 фільмів 2022 року

У фільмі знову були показані стосунки Джейка і його коханої. У цьому фільмі знову багато графіки, акцентів на боротьбі і парочка філософських тем, які сподобалися глядачеві. 

Трикутник печалі

Сюжет фільму починається на неймовірній яхті. Вона величезна, дорога і комфортна. На ній же знаходиться шикарний готель. Звісно, найбагатші люди світу збираються першими заселитися в готель, щоб показати свою перевагу. Утім, на яхті з'являється парочка, яка потрапила на круїз, не заплативши жодної копійки. Вона має зробити рекламу яхті, публікуючи різні фото в соціальних мережах. Раптово на яхті починають відбуватися досить дивні події. 

Топ Ган: Меверік

"Топ Ган: Меверік" (Top Gun: Maverick) — це американський фільм про військову авіацію, який є продовженням культового фільму "Топ Ган" 1986 року. Режисером фільму є Джозеф Козінскі, а головні ролі виконали Том Круз і Майлз Теллер.

Сюжет фільму "Топ Ган: Меверік" продовжує історію пілота Піта Меверіка Мітчелла, який тепер є інструктором у Top Gun, елітній школі для льотчиків. З першого фільму минуло багато часу і Меверік продовжує свою роботу у світі сучасної військової авіації.

цікаві фільми 2022

У фільмі Меверік зустрічає нове покоління пілотів, включно з Бредлі Бредшоу, який є сином Меверіка. 

Фільм "Топ Ган: Меверік" показує глядачам захопливі сцени польотів, емоційні моменти та новий погляд на персонажів, яких усі полюбили в оригінальному фільмі.

Падіння Місяця

"Падіння Місяця" (Moonfall) — це науково-фантастичний фільм, випущений 2022 року. Режисером фільму є Роланд Еммеріх, який також відомий за іншими фільмами жанру катастрофи.

Сюжет фільму "Падіння Місяця" закручується навколо загрози, з якою зіштовхується Земля, коли Місяць раптово починає рухатися дивною орбітою і перебуває на шляху зіткнення з планетою. Головні герої, включно з астронавтом, геологом і науковим фантастом, об'єднуються, щоб спробувати запобігти глобальній катастрофі та врятувати людство від знищення.

Фільм "Падіння Місяця" є сумішшю наукової фантастики і катастрофічного бойовика, що містить у собі захопливі спецефекти і динамічні сцени. 

У фільмі "Падіння Місяця" загалом багато напружених моментів, драми та екшену, а також у фільмі зачіпаються теми людського виживання, його морального аспекту та мотивації людства взагалі зберігати чисельність своєї популяції. 

Операція 'М'ясний фарш'"

Фільм "Операція М'ясний фарш" (Operation Mincemeat) — це британсько-американський художній фільм, випущений 2022 року. Він заснований на реальних подіях часів Другої світової війни.

Сюжет фільму розповідає про складну операцію, проведену під час Другої світової війни, коли британські військові розробили план для обману нацистів щодо планів союзників на вторгнення до Сицилії.

Основна ідея операції полягала в тому, щоб британські спецслужби влаштували висадку трупа, на якому були підроблені секретні документи, які, ймовірно, потрапили до рук ворога. Це дозволило створити хибне уявлення про те, що союзники планують напад на іншу точку, обдуривши нацистів щодо своїх істинних планів.

Фільм "Операція М'ясний фарш" досліджує всю складність цієї операції, а також її наслідки. Він поєднує в собі історичну драму, шпигунський трилер і характерні елементи військового кіно.

Лулу і Бріггс

Ще один доволі незвичний фільм, який побачив світ у 2022 році. За сюжетом, морський піхотинець Бріггс має доставити до Каліфорнії службового собаку на прізвисько Лулу. Майже одразу стає відомо, що завдання має таємну місію, про яку одразу не попередили. По ходу фільму вже стає і незрозумілим, хто і кого, куди везе. 

Шпигун, якого не було 

цікаві фільми 2022

Ще одна гідна робота 2022 року. У центрі сюжету талановитий аферист Роберт Фрігард, який вже багато років промишляє грабунком. Він не просто краде, а й заважає людям знайти своє щастя. Фішкою головного героя стають хитрі схеми. Мало-помалу чоловік починає себе вважати і зовсім невразливим. Вибудовуючи павутини брехні, він перестає відрізняти правду від власної вигадки.