Найкращі фільми про пригоди та подорожі: ТОП 10 від нашої редакції

Є окремі жанри фільмів, які ніби вийшли за межі популярних напрямків. Якщо детективи чи бойовики мають тенденцію то ставати популярними, то різко "буксувати" в прокаті, то пригоди завжди у виграші. 

цікаві фільми про пригоди

Адже цікаві фільми про пригоди буквально на вагу золота в різні роки і за різних трендів. Хороший пригодницький фільм може швидко обігнати найпопулярнішу мелодраму або фантастику. При цьому цікаві фільми пригоди для всієї родини — універсальний варіант. Вони вирізняються захопливим сюжетом із мінімальними "не дитячими" сценами. 

ТОП 10 фільмів у жанрі подорожі та пригоди 

У пригодницьких фільмів є спільна риса. Зазвичай такі фільми динамічні та видовищні. Навіть без бійок, такі картини не дадуть нудьгувати. 

цікаві фільми про пригоди

Загалом пригоди можна виділити, як жанр, який точно сподобається більшості. Він стає вдалим вибором, коли потрібно піти в кінотеатр з дітьми або на перше побачення. 

Цікаві фільми про пригоди (версія нашої редакції):

  1. "Подорож до Центру Землі" (2008). Екранізація класичного роману Жуля Верна, де група дослідників вирушає в небезпечну подорож углиб Землі.

  2. "Володар перснів: Братство Персня" (2001). 

  3. "У пошуках Немо" (2003). Анімаційний фільм, у якому рибка Немо і його батько Марлін вирушають на пошуки один одного через океан.

  4. "Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини" (2003).

  5. "Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега" (1981).

  6. "Париж, я люблю тебе" (2006). Цей фільм представляє серію коротких історій, що відбуваються в різних районах Парижа, що створює враження подорожі містом.

  7. "Життя Пі" (2012). 

  8. "Ходячий замок Хаула" (2004). Анімаційний фільм про магічний замок, який переміщується світом, і про пригоди дівчини на ім'я Софі.

  9. "Неймовірне життя Волтера Мітті" (2013).

  10. "З Африки" (1985). Фільм про життя в Кенії на початку 20 століття, що розповідає про жінку з Європи, яка переїжджає в Африку і стикається з новими пригодами.

Загалом класні пригодницькі фільми вирізняються безпечністю сюжету. 

Володар кілець

"Володар перснів: Братство Персня" — це перша частина епічної трилогії, заснованої на романі Дж.Р.Р. Толкіна. 

цікаві фільми про пригоди для всієї родини

Сюжет фільму розгортається у вигаданому світі Середзем'я, де древній лиходій Саурон прагне повернутися до влади, скориставшись Кільцем Всевладдя. 

Фродо Беггінс, звичайний гобіт, успадкував Перстень від свого дядька Більбо. Фродо, разом із вірними друзями — Семом, Меррі та Піппіном, включно з чарівником Гендальфом, вирушають у небезпечну подорож, щоб знищити Перстень.

Протягом фільму герої стикаються з різними випробуваннями, включно з битвами з орками, ворожими расами і внутрішніми конфліктами. "Володар перснів" точно входить до списку найкращих фільмів про пригоди всіх часів.

Пірати Карибського моря

"Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини" — це пригодницький фільм, який розповідає про капітана Джека Горобця, нечесного пірата, який разом із командою шукає легендарний корабель "Чорна перлина". 

Сюжет фільму починається з появи Вілла Тернера, молодого тесляра, який закоханий у дочку губернатора Елізабет Свон. 

У той час як Джек і його команда піратів б'ються з морськими чудовиськами і конкурентами, Вілл зі своїм другом Джеком Тернером намагаються врятувати Елізабет і розгадати таємницю прокляття Чорної перлини. 

Фільм загалом догматичний. У ньому чимало барвистих сцен. Він точно входить до списку найкращих фільмів про пригоди та подорожі.

Індіана Джонс

Якщо розглядати найкращі пригодницькі фільми, то до рейтингу точно входить "Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега" (1981). Це перший фільм із серії про пригоди археолога-авантюриста Індіани Джонса.

Сюжет фільму розгортається в 1936 році. Індіана Джонс, професор археології, вирушає на пошуки втраченого ковчега, в якому, згідно з легендою, зберігаються стародавні біблійні артефакти.

цікаві фільми про пригоди для всієї родини

У процесі подорожі Індіана стикається з різними перешкодами (на нього чекають пастки, пастки і небезпечні ситуації, з яких він дивом вийде живим). Фільм сповнений захопливих сцен із динамічними битвами, інтригуючими загадками та екзотичними локаціями. Такі фільми може і не чудові, але точно хороші.

Неймовірне життя Волтера Мітті

Серед фільмів, які варто подивитися, "Неймовірне життя Волтера Мітті" (The Secret Life of Walter Mitty).

найкращі фільми про пригоди

У центрі сюжету Волтер Мітті, скромний і мрійливий співробітник відділу фотоархіву журналу Life. Волтер, занурений у свої фантазії та мрії, одного разу опиняється в пошуках відсутнього негативу для однієї з останніх обкладинок журналу. Його пригоди починаються, коли він вирушає в подорож навколо світу, щоб знайти зниклого фотографа і негатив.

У процесі своєї подорожі Волтер стикається з неймовірними ситуаціями, зустрічає різноманітних людей і переживає захопливі пригоди, які змінюють його буденне життя. 

У пошуках Немо

Пригодами можуть бути не тільки кіно, а й мультфільми. "У пошуках Немо" гарний тому доказ. Фільм розповідає про захопливу пригоду рибки на ім'я Немо і його батька, Марліна.

Сюжет починається з того, що Немо, маленька рибка-клоун, був викрадений людиною і поміщений в акваріум покинутого човна. Його батько, Марлін, з твердим наміром врятувати свого сина, вирушає на пошуки через океан. Дорогою він зустрічає різних морських мешканців, включно з кумедним забудькуватим хижаком на ім'я Дорі, яка допомагає йому в його пошуках.

Подорож до Центру Землі

"Подорож до Центру Землі" (2008) — це пригодницький фільм, заснований на однойменному романі Жуля Верна. У фільмі розповідається історія професора Тревора Андерсона, його племінника Шона та їхнього провідника Ганса, які вирушають на пошуки брата Шона, що пропав під час дослідження міфічного "Вірного шляху" — шляху до глибин Землі.

найкращі фільми про пригоди

За допомогою карти, знайденої в старовинній книзі, герої досліджують підземні печери.

Париж, я люблю тебе

"Париж, я люблю тебе" (Paris, je t'aime) — це фільм, що складається із серії коротких фільмів, кожен з яких знятий різним режисером і присвячений окремим районам або темам у Парижі. 

Кожна історія фокусується на різних персонажах, різних життєвих ситуаціях і різних районах Парижа. У кожній історії зачіпається своя тема, почуття, стосунки і взаємодія між людьми. Попри різноманітність історій, Париж залишається центральним персонажем фільму.

Ходячий замок Хаула

"Ходячий замок Хаула" (Howl's Moving Castle) — це японський анімаційний фільм студії Ghibli. Фільм заснований на однойменній книзі Діани Вінн Джонс.

Сюжет фільму розповідає про Софі Гаттер, звичайну дівчину, яка зустрічає загадкового чаклуна на ім'я Хаул, власника незвичайного замку. Через це Софі перетворюється на стареньку і вона намагається це виправити. 

З Африки

"З Африки" (Out of Africa) — це американський фільм режисера Сідні Поллака, що вийшов 1985 року. 

найкращі фільми про пригоди

У центрі сюжету Карен Бліксен, данська жінка, яка переїжджає до Кенії разом із чоловіком, щоб вести плантацію кави. У Кенії вона вступає в складні й незабутні стосунки з англійським мисливцем і авантюристом Дензелем.