Найкращі фільми з Анджеліною Джолі: ТОП від нашої редакції

Зі своєї юності Анджеліна Джолі досить швидко завоювала титул однієї з найкрасивіших жінок світу. Навіть через десятки років вона заслужено зберігає цей титул навіть на тлі молодих актрис. При цьому в Анджеліни, яка із зіркової родини, завжди було багато цікавих робіт. Не менш цікавим для публіки було і її особисте життя, питання усиновлених дітей і скандального розлучення. Саме останні події й сприяли тому, що Джолі почала менше зніматися. 

найкращі фільми з Анджеліною Джолі

Нині найкращі фільми з Анджеліною Джолі рідко бувають серед новинок, але так само досить популярні. Серед численних робіт акторки можна виокремити і свій ТОП: найкращі фільми, але з приміткою "у всіх свої смаки та уподобання". 

Найцікавіші фільми з Анджеліною Джолі: рейтинг нашої редакції

За останні роки від Анджеліни Джолі не було видно аж надто багато робіт. Втім, акторка активно опікується сім'єю та благодійністю. Серед найпопулярніших робіт останніх років можна виокремити "Вічних", які отримали неоднозначні відгуки глядачів та критиків. 

найкращі фільми з Анджеліною Джолі

Що стосується всіх робіт, яких у актриси достатня кількість, то точно виділяються такі фільми:

  1. Джіа (1998).

  2. Підміна (2008).

  3. Малефісента (2014).

  4. Малефісента (2019).

  5. Лара Крофт: Розкрадачка гробниць" (Lara Croft: Tomb Raider, 2001).

  6. Ті, хто бажає мені смерті (2021).

  7. Вічні (2021).

  8. Турист (2010).

  9. Викрасти за 60 секунд (2000).

  10. Лазурний берег (2015).

Кожен із цих фільмів вирізняється і хорошою акторською грою Анджеліни Джолі.

Джіа

Фільм "Джіа" (Gia) був випущений 1998 року. Не найпопулярніша, але досить глибока кінодрама, заснована на реальній історії життя американської моделі Гії Каранджі, яку виконує Анджеліна Джолі.

Сюжет фільму розповідає про життя і кар'єру Гії, починаючи з моменту її зльоту в модельному бізнесі і до її боротьби з наркотиками і бісексуальністю, а також пізніше з ВІЛ. Наприкінці модель переживає неминуче наближення смерті від ускладнень СНІДу.

найкращі фільми з Анджеліною Джолі

Головна тема фільму  це історія внутрішньої боротьби Гії, її прагнення до визнання і прийняття такою, якою вона є. У фільмі також розкриваються питання пошуку кохання та саморозуміння. Стрічка показує складні аспекти особистості моделі.

Джолі була високо оцінена критиками за свою роль у фільмі "Джіа", і саме цей фільм часто розглядають, як одну з найбільш вражаючих робіт у кар'єрі актриси.

Підміна

Фільм "Підміна" (Changeling) був випущений 2008 року. У центрі сюжету  реальна історія Крістіани Коллінз, жінки, чийого сина замінили після його зникнення в Лос-Анджелесі 1928 року.

найкращі фільми з Анджеліною Джолі

Анджеліна Джолі зіграла матір, у якої спочатку крадуть сина, а потім його "дивовижним чином" знаходять. При цьому мати впевнена, що хлопчик, якого повернули, не її син. Утім, жінці ніхто не вірить і незабаром її починають засуджувати за такі висловлювання. У фільмі добре показані внутрішні муки матері, яка з одного боку хоче вірити в повернення сина, а з іншого не може піддатися тій ілюзії, що їй нав'язують.  

Лара Крофт

Напевно, перша робота, яка принесла Джолі світову популярність, стала саме Лара Крофт. Персонаж відомої гри, яку зіграла Анджеліна, буквально підкорила всіх. 

Фільм "Лара Крофт: Розкрадачка гробниць" (Lara Croft: Tomb Raider)  всього лише пригодницький бойовик, заснований на популярній відеогрі. Таких було чимало в нульових, але Лара зуміла обігнати всіх конкурентів. У результаті, несподівано навіть для творців, незабаром вийшла друга частина про пригоди Лари Крофт. І саме Анджеліна Джолі стала окрасою другої частини. 

Малефісента 

Фільм "Малефісента" (Maleficent)  це фентезійна кінодрама, яка представляє альтернативну версію сюжету про "Сплячу красуню". Нетипово для таких історій, розповідь ведеться від імені лиходійки. Її і зіграла Анджеліна Джолі. 

Малефісента, могутня фея, мешкає в чарівному лісі, де спокійно уживаються різні чарівні істоти. Одного разу вона зустрічає молодого чоловіка на ім'я Стефан, який стає її другом. Однак, коли Стефан зраджує Малефісенту, щоб стати королем, вона клянеться помститися. Так і починається становлення Малефісенти, як лиходія. 

Далі Малефісента проклинає короля, а його дочка Аврора має померти в день свого повноліття. Тому король відправляє доньку в ліс, де ховає її до повноліття. Малефісента спостерігає за дівчиною і прив'язується до неї. 

найкращі фільми з Анджеліною Джолі

Загалом історія вийшла доброю, повчальною і припала до душі дітям. Після першої частини вже через кілька років вийшла і друга частина, де Анджеліна Джолі повернулася до ролі Малефісенти. 

Ті, хто бажає мені смерті

"Ті, хто бажає мені смерті" (Those Who Wish Me Dead)  це американський трилер, випущений 2021 року. У фільмі розповідається історія про Ганну, рятувальницю, зіграну Анджеліною Джолі. Після зустрічі з підлітком головній героїні доводиться стати на його захист, адже він став свідком злочину. 

У фільмі розкриті теми внутрішніх терзань головної героїні, яка переживає своє горе. Саме через це вона обрала ізоляцію в лісі, яку доводиться перервати, виконуючи свій обов'язок. 

Фільм сповнений напружених сцен, погонь і боротьби за виживання в дикій місцевості. Загалом він динамічний і цікавий. 

Вічні 

"Вічні" (Eternals) — це американський супергеройський фільм, випущений 2021 року і заснований на персонажах коміксів Marvel Comics. Режисером фільму стала Хлоя Чжао.

"Вічні" розповідають історію групи супергероїв, відомих як "Етренали", які були створені стародавніми прибульцями для захисту Землі від загрози стародавніх ворогів, відомих як "Девіанти".

Для Анджеліни Джолі жанр був не типовим, навіть новим у її кар'єрі, але з таким досвідом вона впоралася на всі 100%.

Турист 

"Турист" (The Tourist) — це романтичний трилер, випущений 2010 року. Ще до його виходу було чимало пліток, адже головні ролі виконала Анджеліна Джолі та Джонні Депп. На той час вони обидва були на хвилі популярності. 

За сюжетом, Френк, простий турист з Америки, вирушає до Венеції, щоб забути про свої проблеми. Однак, його плани змінюються, коли він зустрічає загадкову жінку на ім'я Еліз (Анджеліна Джолі). Втім, у красуні свої плани на чоловіка, що принесе чимало проблем туристу. 

Викрасти за 60 секунд 

"Викрасти за 60 секунд" (Gone in 60 Seconds)  це американський бойовик, випущений 2000 року. У нульових фільм став неймовірно популярним. Насамперед завдяки сильному акторському складу. 

Головний герой, Рендалл "Мемфіс" Рейнолдс (Ніколас Кейдж), колись був легендарним автомобільним злодієм, але тепер він намагається жити спокійним життям, уникаючи злочинної діяльності. Однак його брат, Кіп (Джованні Рібізі), виявляється втягнутим у велику проблему з місцевим злочинним босом, на ім'я Реймонд Кальітрі. Головному герою знову потрібно згадати про свій кримінальний талант. 

Лазурний берег 

Одна зі спірних, але цікавих робіт Джолі. Найбільше вона запам'яталася глядачам не сюжетом, а тим, що головними акторами стали на той час подружжя. Найзавидніша пара Голлівуду — Анджеліна Джолі та Бред Пітт, зіграли подружжя, яке давно набридло одне одному. 

Загалом у фільмі немає сильної динаміки, але багато меланхолійної реальності. Історія розповідає про кохання, що покидає пару, і щоб вони не намагались робити, а нічого з цим подіяти не можуть.