Найкращі цікаві пам'ятки міста Чернівці

Найкращі цікаві пам'ятки міста Чернівці

Чернівці відзначаються своєю унікальною культурою та неймовірними місцями, які можуть відвідати усі туристи та гості міста. Звісно, ​​з початку війни цікаві місця Чернівці значно могли змінитись. Як мінімум йдеться про графік роботи та наявність певних експозицій.

Також Чернівці пам'ятки можуть бути і новими, також є найкращі та найцікавіші місця, більш історичні та класичні.

Чернівці цікаві місця

Розглядаючи місто Чернівці визначні пам'ятки, варто розуміти, що будь-який список буде умовним. До нього можна вносити всі свої улюблені та гарні місця.

До речі, якщо важко визначитися з такими місцями, можна переглянути фото пам'ятки Чернівці. Вони дозволять оцінити всю красу та автентичність цих місць. До того ж Чернівці пам'ятки фото допоможуть зрозуміти, наскільки таке місце підійде для відпочинку з дітьми.

пам'ятки міста Чернівці

Чернівці — це одне з найкрасивіших та історично значущих міст України, розташоване у західній частині країни. Місто має багату культурну та архітектурну спадщину, що робить його популярним серед туристів.

Як вибрати свої місця у Чернівцях:

  1. Спочатку можна озброїтися тим списком, які створили досвідчені туристи. Зазвичай такі ТОПи входять об'єкти культурної спадщини. Часто туристи радять, щоб зрозуміти душу міста, відвідувати саме музеї. Під час війни такі походи є більш проблематичними, але відвідати музеї все ще можливо.

  2. Також можна внести до свого списку ті місця, які відкрилися нещодавно. Вони відображають сучасну історію міста та його мешканців. Такі місця будуть популярні для молодих туристів та гостей міста.

  3. Якщо планується відпочинок із сім'єю, то можна звернути увагу на парки та місця відпочинку. Там буде спокійніше, а от у парку буде й багато атракціонів та місць відпочинку для дітей.

У Чернівцях багато цікавих місць, які сподобаються туристам із різних країн, а також сімейним парам із дітьми.

Все, що треба знати туристам, Чернівці — місто з багатою історією та культурною спадщиною. Його пам'ятки відображають різноманітність культур та традицій, які сформували цей унікальний куточок України.

Резиденція митрополитів Буковини та Далмації (Чернівецький національний університет)

Якщо запитати будь-якого туриста, яке найкрасивіше місце у Чернівцях, то першим на думку спадає національний університет.

Ця чудова споруда в стилі неомавританської та візантійської архітектури була завершена у 1882 році під керівництвом австрійського архітектора Йозефа Главки. Вона була резиденцією митрополита Буковини та Далмації, а сьогодні тут розташований Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

пам'ятки міста Чернівці

Резиденція була побудована для служіння та управління православною митрополією Буковини та Далмації. Після приєднання Буковини до Радянського Союзу в 1940 році будівля стала частиною університетського комплексу. Резиденцію включено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Тепер це улюблене місце туристів та гостей міста.

Центральна площа

Вибираючи місця, які можна відвідати у Чернівцях, варто звернути увагу на центральну площу.

Центральна площа Чернівців є серцем міста. Тут розташовані історичні будівлі та пам'ятники, які створюють унікальну атмосферу.

пам'ятки міста Чернівці

Якщо говорити про історію цього місця, то площа була заснована у XVIII столітті і стала місцем проведення різноманітних міських заходів та ярмарків. На площі знаходиться ратуша, звідки щодня опівдні трубач виконує мелодію з вежі. До речі, ратуша також може стати визначною пам'яткою, яку буде приємно відвідати.

Собор Святого Духа

Головний православний храм міста, побудований у класичному стилі з елементами бароко та неокласицизму, також заслуговує на увагу гостей міста.

Щодо історії, будівництво собору почалося в 1844 році і тривало до 1864 року. Він був побудований коштом жителів міста та митрополії.

пам'ятки міста Чернівці

В інтер'єрі собору можна побачити унікальні розписи та ікони, багато з яких датуються ХІХ століттям. Нині цей собор відвідують туристи та гості міста, незалежно від віросповідання.

Вірменська церква

Вірменська церква Святих апостолів Петра та Павла — це чудовий приклад неоготичної архітектури.

Чернівці пам'ятки

Церква була побудована в 1875 році вірменською громадою міста, яка відігравала важливу роль у його культурному та економічному житті. За радянських часів церкву було закрито, а потім використовували як концертний зал. Сьогодні вона знову відкрита для віруючих. Звичайно, війна внесла свої корективи у тому, як і коли працює собор.

Будинок-корабель (Семиглава церква)

Унікальна будівля, яка своїм зовнішнім виглядом нагадує корабель, що стоїть на якорі, обов'язково відвідує Чернівці.

Чернівці пам'ятки

Будівля зведена наприкінці XIX століття. Цей будинок є частиною легенди про моряків, які побудували його на честь своєї любові до моря. Загалом така історія досить романтична, але не підтверджена реальними історичними фактами. Втім, це не заважає гостям та туристам насолоджуватися атмосферою цього місця.

Сьогодні будинок-корабель є найпопулярнішим об'єктом для фотографій серед туристів.

Єврейський дім

Ця пам'ятка архітектури є будівлею в стилі еклектики, прикрашена безліччю декоративних елементів. Він знаходиться неподалік інших визначних пам'яток у центрі Чернівців.

Єврейський будинок був збудований на початку XX століття і служив культурним центром для єврейської громади міста.

Чернівці пам'ятки

Сьогодні тут розміщується Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини. Його можуть відвідати усі охочі.

Парк імені Юрія Федьковича

Великий та красивий парк, названий на честь українського поета Юрія Федьковича. Він неймовірно красивий і унікальний, і сподобається тим, хто відпочиває всією родиною.

Чернівці пам'ятки фото

Парк був створений у XIX столітті та є улюбленим місцем відпочинку городян та туристів. У парку встановлено багато пам'яток, включаючи пам'ятник Юрію Федьковичу. Крім цього у парку можна взяти додаткового гіда, який розповість більше про історію та життя українського поета.

Чернівецький художній музей

Ще одне гарне місце, яке можна відвідати у Чернівцях. Музей розташований у будівлі колишнього банку, збудованого у стилі неоренесансу.

цікаві місця Чернівці

Музей був заснований у 1988 році та містить багату колекцію творів українського та західноєвропейського мистецтва. У музеї представлені роботи таких художників, як Іван Айвазовський та Ілля Рєпін. На час війни деякі експозиції були тимчасово перевезені, проте в музеї все ще є що подивитися.

Музей народної архітектури та побуту

Цей музей просто неба демонструє традиційну архітектуру та побут різних етнічних груп, що населяли Буковину.

Музей був заснований в 1986 році і є реконструкцією типових сільських будівель та інтер'єрів.

Чернівці пам'ятки фото

Вже сьогодні тут можна побачити понад 30 об'єктів, включаючи житлові будинки, храми та господарські споруди. Місце не просто цікаве, а й дуже велике. Розглядаючи ці будівлі, можна прогулятися, відпочити та загалом провести цілий день за вивченням такої історії.

Читайте також: