Найкращі мультфільми 2022 року: ТОП 10 мультиків 2022 року

У 2022 році вийшло дуже багато цікавих мультиків. Примітно, що мультики 2022 року були цікавими, захопливими і дуже барвистими. 

Звичайно, не всі 2022 мультики запам'яталися глядачеві або увійшли до списку найкращих, але вони точно можуть сподобатися дітям різного віку. Загалом у 2022 мультфільми нічим не поступаються попереднім рокам. Було й так, що цікаві мультики 2022 року, які продовжують старі та давно відомі історії. 

Цікаві мультики для всієї родини 2022 року: рейтинг для всієї родини від нашої редакції 

Розглядаючи найкращі мультики 2022 року, варто спробувати скласти свій список. Ті, що цікаві мультфільми одним діткам, не такі й класні для інших. До того ж є мультики для всієї сім'ї, а є тільки для діточок (вони не будуть цікаві батькам). 

Список нашої редакції включає:

  1. Ліга монстрів.

  2. Монстри на канікулах: Трансформації.

  3. Льодовиковий період: Пригоди Бака.

  4. Полум'яне серце.

  5. Я червонію.

  6. Суперулюбленці. 

  7. Базз Лайтер.

  8. Міньйони: грювітація. 

  9. Удача.

  10. Дивний світ. 

Усі ці фільми вийшли у 2022 році і можуть точно сподобатися дітям, при цьому будь-якого віку. 

У 2022 році склалася досить специфічна обстановка у світі кіно. Вона не оминула й мультиплікацію. Загалом, уже багато років поспіль Голлівуд шукає нові ідеї. Глядачі стали більш вимогливими. Вони хочуть більше видовищності та оригінальності. Така тенденція і максимально проявилася у 2022 році.

мультфільми 2022

У 2022 році було багато продовжень старих історій, і нехай вони порадували глядачів, але не стали касовим проривом. Адже той самий глядач вимагав нових ідей. Саме у 2022 році вийшло багато оригінальних історій. Утім, у них було багато спільного. Теми, які були розкриті, все ще вчать дітей відданості, вірності своїм переконанням і віри в себе. 

Вибір із 2022 року став більшим і він справді радує. Давно залишилися позаду ті мультики, які дорослі не могли спокійно дивитися з дітьми. Теми стали цікавішими і для дорослих. Саме цим і примітні мультфільми останніх років. 

Ліга монстрів 

"Ліга монстрів" ("Monster's Inc.") — анімаційний фільм від студії Pixar, випущений у 2001 році, а також отримав своєрідне продовження у 2022. Точніше мультфільм 2022 року нехай і розповідає про монстрів, але точно не тих, що працювали в корпорації і лякали дітей.

Мультфільм, випущений у 2022 році, може сплутати тих, хто давно полюбив мультик про монстрів 2001 року. Особливо йдеться про батьків, які на тих старих монстрах і виросли.

Мультфільм 2022 року розповідає про монстрів, які живуть у світі, досить схожому на людський. У центрі мультфільму монстри, які займаються спортом. Саме вони прагнуть виграти у своєрідній лізі. 

Загалом, фільм вийшов цікавим і повчальним. У ньому розкриваються теми віри в себе, підтримки та справедливості. Мультик вийшов добрим, попри головних героїв — монстрів. 

Монстри на канікулах 

"Монстри на канікулах: Трансформанія" (англ. "Hotel Transylvania: Transformania") — це четверта частина популярної анімаційної серії "Монстри на канікулах". 

У цій частині вже велике сімейство Дракули та його друзі вирушають у захопливу пригоду. Втім, у цій частині з'являється і справжня фантастика. Завдяки спеціальному пристрою звичайні люди стають монстрами, а монстри людьми. 

Фільм продовжує тему сімейних стосунків і прийняття одне одного такими, якими вони є, попри зовнішні зміни. У той час як Дракула і його друзі шукають вирішення проблеми, вони стикаються з безліччю пригод. 

Загалом мультик вийшов традиційним для загальної історії. У ньому багато гумору, а також розвитку головних героїв. Вони знову розкрилися з нових сторін, що може не тішити відданих шанувальників цього фільму. 

Льодовиковий період 

"Льодовиковий період: Пригоди Бака" (англ. "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs") — це анімаційний фільм, випущений 2022 року як продовження популярної серії фільмів "Льодовиковий період". Фільм зосереджується на персонажі Баку, абсолютно божевільному й авантюрному ящері, який раніше зустрічався з героями "Льодовикового періоду".

У цій новій історії, Бак разом зі своїм вірним другом, оленем на ім'я Елліот, вирушає в нову пригоду.

Фільм "Льодовиковий період: Пригоди Бака" пропонує глядачам захопливий сюжет, гумор і пригоди, характерні для всесвіту "Льодовикового періоду". Цей фільм став важливим доповненням до серії та отримав позитивні відгуки від шанувальників анімації. У майбутньому прогнозується вихід нових продовжень звичної історії. 

Полум'яне серце 

Цей анімаційний фільм також був випущений у 2022 році. 

У центрі сюжету юна Джорджія, яка завжди мріяла піти по стопах батька. Вона мріяла стати пожежником. Втім, на екрані показано час, коли для дівчат така можливість була виключена. 

У місті, де живе головна героїня, починаються загадкові пожежі і вона вірить, що настав її час проявити себе. Дівчина переодягається в хлопця і намагається втілити мрію в реальність. 

Я червонію

"Turning Red" є анімаційним фільмом від студії Pixar, випущеним 2022 року. У ньому йдеться про історію 13-річної дівчинки на ім'я Мей Лін, яка виявляє, що здатна перетворюватися на величезну червону панду щоразу, коли відчуває сильні емоції.

Загалом мультик нехай і з нотками фантастики, але в ньому зачіпаються важливі теми самопізнання і самоприйняття. 

Суперулюбленці 

 "Суперулюбленці" (англ. "DC League of Super-Pets") є анімаційним фільмом про супергероїв, його випустили 2022 року. 

Він розповідає про пригоди собаки Крипто, вихованця Супермена, і його друзів-собак, коли вони об'єднуються, щоб врятувати світ від лиходія. У фільмі присутні безліч персонажів із всесвіту DC Comics, як-от Супермен, Бетмен та інші, які допомагають суперулюбленцям впоратися з небезпеками і лиходіями. 

Загалом мультик вийшов смішний і цікавий. Він точно сподобається навіть дорослим. 

Баз Лайтер

"Lightyear" — це анімаційний фільм, випущений 2022 року студією Pixar. Фільм є приквелом до популярної серії анімаційних фільмів "Історія іграшок" і являє собою історію оригінального джерела натхнення для персонажа База Лайтера, який був героєм уявного кінофільму у всесвіті "Історії іграшок".

Фільм розповідає про пригоди База Лайтера, знаменитого космічного пілота, і його команди у Всесвіті Тера, коли вони вирушають у захопливу подорож галактикою. Баз Лайтер і його команда стикаються з небезпеками, досліджують неймовірні світи і зустрічають різноманітних персонажів, зокрема лиходіїв і союзників.

Цей фільм став важливим і цікавим доповненням до всесвіту "Історії іграшок".

Удача 

У 2022 році на великі екрани вийшла цікава історія іспанських авторів. Основним жанром мультика стали пригоди. Він підійде і для сімейного перегляду, а отже, буде цікавий і дорослим. 

У центрі сюжету справжня невдаха на світі. Одного разу вона опиняється в чарівній країні, де намагається повернути собі удачу. Так і починаються її пригоди. 

Міньйони: Грювітація

У 2022 році вийшло і довгоочікуване продовження історії міньйонів. Традиційно історію створила студія Illumination Entertainment.  Фільм є приквелом до серії та розповідає про минуле персонажа Грю, лиходія та головного героя серії, коли він був ще хлопчиком.

У "Міньйонах: Грювітації" глядачі дізнаються про молоді роки Грю і про його мрію стати найбільшим лиходієм світу. У цей же період хлопчик зустрічає перших міньйонів. "Міньйони: Грювітація" є кумедним і розважальним фільмом для різного віку, що розповідає, як Грю став тим лиходієм, якого встигли всі полюбити. 

2022 мультик

Загалом фанати міньйонів можуть з радістю чекати на продовження, адже кожен новий мультфільм із цими героями збирають хороші каси. 

Дивний світ 

У 2022 році вийшов ще один доволі популярний мультик, родом зі США. У центрі сюжету сім'я дослідників. Вони досліджують найдивніші та найтаємничіші місця на планеті. 

Загалом мультик нехай і вийшов добрим, але в ньому багато напружених моментів. Особливо, коли показані сімейні розбіжності. 

Сам мультик не відбив витрачені гроші і провалився в прокаті, втім він все ще може бути цікавим. Особливо такий мультик сподобається найменшим дітлахам.