Найкращі пляжі Європи

Європа славиться у своїм різноманітним туризмом. Мандрівники можуть знайти як затишне історичне місто, так і найкращі пляжі Європи. Завдяки різноманітному клімату в Європі можна знайти будь-який за якістю та навіть цінами курорт.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Варто розуміти, що часто красиві пляжі Європи досить чисті, проте в сезон дуже завантажені відвідувачами. Саме тому найкращі пляжі Європи для дітей варто обирати кращі із кращих, та трішки витратити чисту на вибір. Для дітей важливі й критерії безпеки, й можливість швидко добратись додому. Саме тому тільки деякі найкращі пляжі Європи з білим піском, не дивлячись на велику кількість курортів, підійдуть для відпочинку сімʼєю. 

Чому варто обрати Європу для відпочинку? 

Перш за все, найкрасивіші пляжі в Європі не такі дорогі, як на теплих островах. Вони просторі, зазвичай спокійні. Європейські пляжі зазвичай відвідують ті самі європейці, з чиєю культурою досить легко ознайомитися.

найкращі пляжі Європи з білим піском

Загалом вибираючи місце для відпочинку сімʼєю, краще подивитись топ 10 пляжів Європи чи інший схожий рейтинг. Проте вони будуть мати досить схожі назви, бо найвдаліші місця давно знайдені туристами.

Що ще варто памʼятати про відпочинок в Європі, що країни з пляжами, пропонують туристам й культурний відпочинок. Куди б не поїхав турист, а він зможе відрізати і музеї, і сходити на концерт чи виставу. При цьому поруч буде й узбережжя, де можна відпочити сімʼєю. Для Європи такий вид відпочинку популярний та підходить для дітей. 

Топ найкращих пляжів Європи

Коли мова заходить про піщані пляжі, що входять в ТОП 10 чи ТОП 5, то в них завжди можна знайти пляжі Греції. Вони не тільки найкращі, але й надзвичайно мальовничі. 

найкрасивіші пляжі в Європі

Гарним прикладом служить Пляж Навагіо, Закінф, Греція. Пляж Навагіо, також відомий як "Пляж корабель", славиться своєю кришталево чистою водою та вражаючим краєвидом. Він оточений високими скелями, а в центрі пляжа можна побачити залишки затонулого корабля. Такий пляж сподобається найвимогливішій публіці. 

топ 10 пляжів Європи

Проте крім Греції Європа має безліч інших та прекрасних пляжів, які можна відвідати.

  1. Сан-Себастьян, Іспанія. Пляж Ла Конча вважається одним з найкращих міських пляжів в Європі. Золотистий пісок, тепла вода та прекрасний вид на гори роблять його популярним серед туристів. При цьому він достатньо бюджетний.

  2. Пляж Ла Пелоза, Сардинія, Італія. Він славиться своїми рожевими пісками, які створюють чарівний контрастний краєвид. Це один з найкрасивіших пляжів Сардинії.

  3. Пляж Кан Пікать, Ібіца, Іспанія. Пляж приваблює туристів своєю атмосферою та унікальним краєвидом на гори. Це місце чудово підходить для занять водними видами спорту там для активного відпочинку з дітьми. 

  4. Пляж Златни Рат, Брач, Хорватія. Узбережжя вражає своєю формою, яка змінюється залежно від течії та потоку вітру. Його білі кам'яні доріжки та ясно-синє море роблять пляж чудовим місцем для відпочинку.

  5. Пляж Ніссі, Айя-Напа. Пляж Ніссі приваблює туристів своїм білим піском та кришталево чистою водою. Це популярне місце для молодіжного відпочинку та розваг. Проте курорт такого плану підійде і для дітей з батьками.

Крім цього багато пляжів Європи вражають простотою та дешевизною. Тобто не потрібно заздалегідь збирати чимало коштів, щоб відправитись на відпочинок з сімʼєю. 

найкращі пляжі Європи для дітей

Туристам, що планують відпочинок з сімʼєю варто звернути увагу і на пляж Бенагіл, Алгарве, Португалія. Він славиться своїми вражаючими морськими печерами та скелястими арками. Вода тут неймовірно прозора, а пейзаж дійсно унікальний.

найкращі пляжі Європи

Ще один пляж, що заслуговує уваги, Лопуд, Дубровник, Хорватія. Крім ТОП найкращих для сімейного відпочинку він входить до списку найкращих місць для бюджетного відпочинку. Пляж Лопуд відомий своїми золотими піском і чистим морем. Він є частиною  островів та ідеально підходить для спокійного відпочинку.