Люди Януковича знову очолюють керівні посади

Новопризначена суддя Конституційного суду Ольга Совгіря сприяла продовженню базування Чорноморського флоту російських окупантів у Криму.

У 2010 році КС України відмовив у відкритті конституційних пропозицій щодо обмеження терміну розміщення іноземних військових баз в Україні, спираючись на висновок Ольги Совгірі.

Тоді президент Віктор Ющенко та 50 народних депутатів звернулися з конституційними поданнями, в яких попросили роз'яснити норми Конституції щодо обмеження термінів розміщення іноземних військових баз в Україні.

Внаслідок цього 27 квітня 2010 року Верховна Рада ратифікувала Харківські угоди, продовживши термін перебування російського Чорноморського флоту в Криму з 2017 до 2042 року.

27 липня 2022 року Постановою Верховної Ради № 2442-ІХ на посаду судді Конституційного Суду України було призначено Ольгу Совгирю.

2 серпня Ольга Совгіря на урочистому засіданні зачитала текст присяги судді Конституційного Суду України та запевнила його своїм підписом. Керівник Секретаріату Суду Віктор Безчастний вручив їй мантію судді та нагрудний знак судді Конституційного Суду України.