Людмила Кіченок повторила національний рекорд України у тенісних рейтингах

Людмила Кіченок утрималася на вершині
Людмила Кіченок утрималася на вершині

Українська тенісистка Людмила Кіченок встановила новий національний рекорд у рейтингу WTA. Це сталося після оновлення рейтингів, що відбулося 23 вересня.

У початку вересня Кіченок уже встановила національний рекорд у парному розряді після перемоги на US Open. Вона піднялася на п'яте місце у світовому рейтингу.

Через два тижні Кіченок знову побила національний рекорд і перемістилася на третє місце у світовому рейтингу, обійшовши Габріелу Дабровські та Елізу Мертенс.

Оновлений рейтинг WTA (парний розряд)

  1. Катержина Синякова (Чехія) - 8780 очок
  2. Ерін Рутліфф (Нова Зеландія) - 7645
  3. Людмила Кіченок (Україна) - 6165
  4. Габріела Дабровські (Канада) - 6125
  5. Єлєна Остапенко (Латвія) - 5948

Крім побиття національного рекорду у парному розряді, Людмила Кіченок також повторила рекорд України в усіх світових рейтингах. Раніше цей рекорд утримувала Еліна Світоліна, яка піднялася на третє місце в одиночному рейтингу WTA у вересні 2017 року.

За всю історію свого існування, тільки три українські тенісисти потрапляли у топ-5 світових рейтингів WTA та ATP. У 1994 році четверте місце в одиночному рейтингу серед чоловіків займав Андрій Медведєв.

Людмила Кіченок - 32-річна українська тенісистка з Дніпра. Вона є переможницею 11 парних турнірів WTA, включаючи 5 титулів, здобутих у парі з Єленою Остапенко. Вона також виграла два Гренд Слеми: парний US Open-2024 та мікст Вімблдону у 2023 році.

У поточному сезоні Людмила Кіченок виграла три турніри: в Істборні, Брісбені і Нью-Йорку. Це її рекордна кількість титулів за один рік, так само як у 2022 році.

Читайте також