«Люта ганьба від безвиході»: РФ зіграє футбольні матчі з Сирією та Еритреєю

Сборна РФ проведе футбольні матчі з Сирією та Еритреєю
Сборна РФ проведе футбольні матчі з Сирією та Еритреєю

Футбольна збірна Росії не може брати участь у міжнародних змаганнях через санкції, накладені на країну FIFA та UEFA після вторгнення в Україну. Велика кількість країн відмовляється грати з окупантами, тому росіяни не можуть знайти суперників для товариських матчів. Про це повідомляє видання Sky News.

В планах збірної Росії на жовтень були дружні матчі з Пакистаном, але ця команда відмовилася через недостатню підготовку. Наразі росіяни планують зустрітися з командою Сирії у листопаді, але багато країн відмовляються грати проти Росії через санкції. Російська команда залишається практично без суперників на міжнародній арені.

Це ускладнює відносини Росії у футболі, оскільки все більше країн ухиляється від можливості грати з російською збірною. Росія може зустрітися з командами Еритреї та кількох африканських країн. Російські вболівальники активно обговорюють ситуацію в мережі та засуджують її.

Україна звернулася до Міжнародної Асоціації Всесвітніх ігор з офіційним листом, в якому закликала зберегти заборону на участь російських спортсменів у міжнародних іграх 2025 року. Раніше, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення щодо санкцій проти Росії.

США розширили санкції проти Росії

Сполучені Штати Америки розширили санкції проти Росії, зокрема, на оборонний та металургійний комплекси. Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

Читайте також