Львівська експосадовиця, яка відмовилася встати під час гімну, подасть у суд

Львівська експосадовиця під час гімну
Львівська експосадовиця під час гімну

Колишня посадовиця Львівської ОВА Лідія Данько подасть до суду на волонтерку Лесю Менкуш-Мальків, яка опублікувала відео з нею у соцмережах. На кадрах Данько показує середній палець, відмовившись встати під час виконання гімну. Про наміри судитися жінка розповіла виданню Zaxid.net.

За словами Лідії Данько, вона піде до суду через розповсюдження особистих даних та образу честі та гідності. Жінка розповіла свою версію подій, зазначивши, що в той момент вона листувалася з робочими питаннями по телефону.

Данько додала, що одна з учасниць заходу на підтримку українських полонених і зниклих безвісти сіла біля неї на лавку у сквері. Потім до них підійшли інші жінки, одна з яких грубо схопила її за наплічник, а коли Лідія просила її так не робити, то її назвали бидлом.

Через деякий час одна з жінок почала дивитися в її телефон з листуванням, і коли Данько попросила її зупинитися, то її назвали сепаратисткою. За словами Лідії Данько, це тривало близько пів години, але вона не могла піти, бо мала ще закінчити своє листування.

Також вона заявила, що встала б, якби встигла закінчити свої справи під час виконання гімну України.

Але мені пізніше не дали цього зробити, на мене почали напирати, запихати в обличчя телефон. Мене почали штовхати й шарпати. Цей жест (середній палець – ред.) був адресований одній конкретній пані, яка тривалий час чинила на мене психологічний тиск – розповіла жінка.

Крім того, Лідія Данько заявила, що не намагалася втекти від поліції і спілкувалася з правоохоронцями біля входу до Львівської облради. Вона також стверджує, що не проявила жодної неповаги до національних символів держави.

Нагадаємо, що в Львові жінка відмовилася встати під час виконання державного гімну. Вона працювала у Львівській обласній військовій адміністрації, звідки її звільнили після оприлюднення відео.

На відео видно, як жінка сидить на лавці на вулиці, поки навколо неї інші люди співають державний гімн. Авторка відео зазначає, що в цей час відбувався захід на підтримку українських полонених і тих, хто зник безвісти. Жінка, відео з якою поширили в мережі, сиділа на лавці й не підіймалася. Вона не зробила цього навіть тоді, коли її про це попросили.

Читайте також