M2 Bradley, нові ППО, ЗРК та ракети різного типу: Умеров підбив підсумок "Рамштайну"

Бойова техніка та ракети української армії
Бойова техніка та ракети української армії

Міністр оборони України Рустем Умеров підбив підсумки останнього засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Засідання відбулося 6 вересня, під час якого США анонсували передачу Україні ще одного пакету військової допомоги на 250 мільйонів доларів.

"До нього увійдуть важливі озброєння та обладнання, зокрема бойові машини M2 Bradley та ракети для HIMARS", - заявив Умеров.

Крім того, Великобританія передасть Україні 650 легких багатоцільових ракет, Нідерланди нададуть ракети повітря-повітря та допоміжні матеріали для літаків F-16, Іспанія відправить батарею зенітно-ракетного комплексу HAWK, а Канада передасть велику партію двигунів та боєголовок для некерованих авіаційних ракет.

Умеров також зазначив, що Канада бере на себе важливу роль у навчанні українських пілотів для польотів на F-16 у рамках програми FLIT, на підготовку якої виділять 389 мільйонів доларів.

Крім того, Швеція приєдналася до Коаліції з розмінування та підтримає Україну фінансово. Також було підписано положення Коаліції морських можливостей.

За словами Умерова, Україна зміцнює свою морську оборону і наближає мир та безпеку в Європі завдяки міжнародній підтримці та героїзму своїх військових.

Нагадаємо, що було опубліковано попередній список допомоги Україні, яку отримає від Контактної групи з оборони України.

Читайте також