МАГАТЕ відреагувало на ситуацію біля Курської АЕС

Реакція МАГАТЕ на ситуацію біля Курської АЕС
Реакція МАГАТЕ на ситуацію біля Курської АЕС

МАГАТЕ занепокоєне ситуацією навколо Курської АЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) висловило серйозне занепокоєння щодо ситуації, що склалася навколо Курської атомної електростанції в Росії. Рафаель Гроссі, гендиректор МАГАТЕ, закликав всі сторони бути стриманими та запобігти можливій ядерній аварії, яка може мати серйозні радіологічні наслідки.

За даними МАГАТЕ, в районі Курської АЕС панує велика військова активність. Організація уважно спостерігає за розвитком подій, оскільки на станції знаходяться шість енергоблоків з двома типами реакторів. Гроссі наголосив на необхідності дотримуватися сім незамінних стовпів ядерної безпеки в умовах збройного конфлікту.

Крім того, він зазначив, що є "п'ять конкретних принципів", які допоможуть забезпечити ядерну безпеку. Гендиректор МАГАТЕ підкреслив, що ці принципи є застосовними у цій ситуації і нагадав про важливість забезпечення фізичної цілісності атомної електростанції, незалежно від її розташування.

Гроссі повідомив, що знаходиться в особистому контакті з відповідними органами влади обох країн і буде продовжувати стежити за ситуацією. Він також пообіцяв інформувати міжнародне співтовариство про подальші події за необхідності.

Читайте також