Магучіх пожертвувала 1 млн грн на допомогу тваринам

Магучіх пожертвувала 1 млн грн
Магучіх пожертвувала 1 млн грн

Українська олімпійська чемпіонка Ярослава Магучіх вирішила пожертвувати частину своїх призових грошей з Олімпійських ігор на допомогу тваринам. Вона передала мільйон гривень на рахунки організації UAnimals та чотирьох тваринних притулків.

«Зараз в Україні дуже багато безпритульних тварин, і притулкам потрібна підтримка, щоб доглядати за кожним з них. Крім фінансової та волонтерської допомоги, ви також можете прийняти тварину з перевірених притулків до своєї сім'ї, незалежно від її породи. Мій кіт теж був з притулку і також не мав породи, але він найкращий та мій улюблений у світі. Тому, якщо у вас є можливість рятувати тварину - рятуйте», - заявила Магучіх.

Організація UAnimals зазначила, що завдяки пожертві спортсменки тисячі тварин отримають ліки, їжу та тепле місце для сну.

«Ми дуже вдячні Ярославі Магучій за бажання поговорити про захист тварин і привертати увагу багатьох людей до цього питання. Наша мета - зробити допомогу тваринам звичайною річчю в українському суспільстві, і голоси таких видатних спортсменів, як Ярослава Магучіх, приближають нас до цієї мети», - зазначила Людмила Смоляр, керівниця комунікаційного відділу UAnimals.

Після своєї перемоги на Олімпіаді, Ярослава Магучіх повідомила, що пожертвує частину призових на Збройні Сили України, на фонд психологічної підтримки та на допомогу тваринам і притулкам на окупованих територіях.

Загалом, українські спортсмени вдалося завоювати три золоті, п'ять срібних і чотири бронзові медалі на Олімпійських іграх. Українська команда перевищила результати попередніх Олімпіад в Токіо та Ріо-де-Жанейро за кількістю золотих медалей, а також загальною кількістю нагород. Незважаючи на умови війни, складні тренування через повітряні тривоги та обстріли, українська команда продемонструвала високий рівень гри та радувала своїх вболівальників.

Крім того, Ярослава Магучіх також заявила про намір пожертвувати частину своїх призових грошей на потреби української армії.

Читайте також