Магучіх визнали найкращою легкоатлеткою 2024 року в Європі

Магучіх - найкраща легкоатлетка Європи 2024
Магучіх - найкраща легкоатлетка Європи 2024

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стала найкращою в Європі за 2024 рік. Вона отримала цю нагороду на церемонії Golden Tracks, яка пройшла у місті Скоп'є, північна Македонія.

Протягом сезону Магучіх встановила новий світовий рекорд в стрибках у висоту - 2,10 метра. Вона також завоювала золоту медаль Олімпійських ігор, звання чемпіонки Європи та третій поспіль титул Діамантової ліги.

У жіночій номінації Магучіх випередила бігунку Кіллі Годжкінсон та Фемке Бол, які за два попередні сезони також були фіналістками.

“Це був найуспішніший сезон для мене. Справділося багато мрій: світовий рекорд та олімпійське золото для України”, - розповіла Магучіх.

Це вже другий раз у історії, коли українець отримує цю нагороду. В 2013 році в номінації чоловіків перемогу здобув Богдан Бондаренко, також стрибун у висоту, який тієї пори став чемпіоном світу.

За підсумками сезону Магучіх також може стати найкращою легкоатлеткою світу у небігових дисциплінах. Фіналісток будуть визначати на початку листопада.

Серед конкуренток Магучіх будуть:

  • Валарі Олман (США), олімпійська чемпіонка з метання диска;
  • Тара Девіс-Вудхолл (США), олімпійська чемпіонка й чемпіонка світу у стрибках у довжину;
  • Ніна Кеннеді (Австралія), олімпійська чемпіонка й переможниця Діамантової ліги у стрибках з жердиною;
  • Нафіссату Тіам (Бельгія), олімпійська чемпіонка з семиборства.

Магучіх також розповіла про свої плани на майбутнє. Вона планує взяти участь ще у двох Олімпійських іграх - 2032 року, які відбудуться в Австралії. Вона хоче стати дворазовою олімпійською чемпіонкою та побити олімпійський рекорд у стрибках у висоту - 2,06 метра.

Читайте також