Майкл Дуглас розповів, що його здивувало у Києві

Майкл Дуглас розповідає про Київ
Майкл Дуглас розповідає про Київ

Майкл Дуглас: Київ - дивовижне місто, яке продовжує жити незважаючи на війну

Голлівудський актор та продюсер Майкл Дуглас розповів в інтерв'ю ТСН про свої враження від Києва, який, на його думку, є надзвичайною європейською столицею.

«Я подумав: якщо, то про мене подбають і я в надійних руках. Сюди приїхали перші леді з багатьох країн. Ми з сином почувалися в безпеці. Хоча я не знав, чого чекати, і не думав, яке Київ дивовижне місто», - поділився своїми враженнями Дуглас.

Майкл Дуглас сподівався бачити Київ у руїнах, але змінив свою думку після огляду міста.

«Київ неймовірний. Закликаю вас показувати людям за межами України, як люди тут продовжують своє життя, як вони тримаються разом. Для мене бачити на вулицях сміливість звичайних людей - це дуже надихає», - зазначив актор.

Для Майкла Дугласа візит до Києва став нагадуванням про важливість демократії.

«Я знаю, що з’явилася втома. Але ви повинні розуміти, що це чудове нагадування Америці, яка плекає свою демократію 278 років і має свої проблеми. Але ж наскільки вона важлива! Демократія вимагає багато зусиль від усіх», - зазначив продюсер.

Актора також дуже засмутило руйнування дитячої лікарні "Охматдит".

«Прицільний удар. Важко уявити, яким має бути громадянське суспільство, яке дозволяє бомбити дитячу лікарню, навіть в умовах війни», - висловив свої емоції Майкл Дуглас.

Актор зазначив, що після поїздки до України ще більше зрозумів рівень жорстокості ворога, з яким бореться ця країна.

Нагадаємо, що Майкл Дуглас та його син Ділан відвідали Україну за запрошенням президента Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської.

Додамо, що в Києві відбувся Саміт перших леді та джентльменів, організований Оленою Зеленською. Захід зосередився на проблемах, з якими стикаються діти в сучасному світі.

Майкл Дуглас також встиг відвідати культурні пам'ятки Києва, такі як Михайлівський Золотоверхий монастир, Михайлівська площа та парк "Володимирська гірка". Актор залишився під враженням від краси міста та проявив цікавість до його історії.

Читайте також