Майже як у Барселоні: турки занепокоєні через проблему на популярному курорті

Туристи на пляжі турецького курорту
Туристи на пляжі турецького курорту

Надмірний туризм загрожує Анталії

Експерти Туреччини попереджають про небезпеку надмірного туризму, яка поширюється на курорт Анталію. За даними експертів, це може привести до проблем забудови, заторів і підвищення цін. Незважаючи на це, за оцінками, Анталію відвідало вже 13,5 млн туристів.

Проблеми із надмірним туризмом

Експерт Бариш Сейхан наводить приклади, коли інші міста, такі як Барселона та Дубровнік, стикнулися з проблемами, пов'язаними з надмірним туризмом. Вони мають проблеми з водопостачанням та забрудненням шумом. Також орендна плата за нерухомість зросла, що зробило життя дорожчим.

Криміналітет також може зрости внаслідок популярності курорту. Ця проблема особливо стосується його гостей та працівників туристичної сфери, які потрапляють у величезні натовпи і працюють все інтенсивніше, не отримуючи відповідного зростання зарплат.

Обмеження інфраструктури та розробка кращих планів

Експерти вважають, що інфраструктура Анталії досягла свого максимуму, і місто не має планів щодо перевезення мільйонів туристів. Навіть зі збільшенням пропускної спроможності аеропорту, дороги навколо нього залишаються однаковими, що призводить до довгої дороги для туристів. Експерти закликають до зниження навантаження на курорт і розробки стабільних планів.

Втеча турків до Єгипту

Через проблеми з надмірним туризмом у власній країні, туристи з Туреччини все частіше обирають Єгипет як альтернативу. Кількість туристів з Туреччини, що відвідали Єгипет, збільшилася втричі. Очікується, що цього року туди поїдуть 250 тис. туристів.

Читайте також