Макрон і Шольц стали "кульгавими качками", які набридли Європі - ЗМІ

Макрон і Шольц стали

Європа втомилася від домінування Берліна та Парижа

За інформацією видання Politico, довготривале розходження Берліна та Парижа загрожує довірі до їх партнерства. Особисті неприязність Макрона та Шольца також вносить свій внесок у цю ситуацію. Але для більшості країн Європи, це не головна проблема.

Politico стверджує, що новими загрозами для Європи стають Шольц і Макрон, які стають все більш вразливими на внутрішньому фронті та не можуть дати чітку перспективу щодо майбутнього союзу. Обидва лідери також мала успіху в економіці своїх країн і залишаються основною темою обговорення під час виборів до Європейського парламенту.

"Поєднання економічної слабкості, особистої холодності та політичної слабкості є токсичним - і критики кажуть, що це може серйозно підірвати їхній авторитет під час переговорів про найвищі посади після виборів до Європейського парламенту", - повідомляє Politico.

За словами анонімного посадовця з Брюсселя, Макрон зазнає гучної поразки на виборах до Європарламенту, що підірве вплив Парижа на решту Євросоюзу. Тим часом, інші лідери ЄС бачать цю ситуацію як можливість посилити свій вплив. Умови війни в Україні та ослаблення франко-німецької влади вказують на наростаючу роль таких осіб, як Дональд Туск з Польщі, Кая Каллас з Естонії та Джорджія Мелоні з Італії.

Джерело: УНІАН

Читайте також: