Маляр під час ефіру на телебаченні довела нардепку Совсун до сліз

Ексзаступниця міністра оборони ЗСУ Ганна Маляр розповіла про проблему демобілізації в програмі "Новий відлік"

Під час теледебатів про проблему демобілізації військових ЗСУ гостя ефіру - Ганна Маляр, підкреслила, що Кремль зараз проводить приховану мобілізацію та оформляє контракти на службу приблизно з 30 тисяч московських громадян щомісяця. Вона попередила, що у кілька разів ворогу вдалося сформувати сили, які перевищують наші можливості. За її словами, військові ротуються для збереження боєздатності.

У відповідь, депутатка Інна Совсун, яка має чоловіка, що перебуває на фронті з початку вторгнення Росії, заявила, що ротація не допоможе військовим, які все ще знаходяться на передовій з 24 лютого 2022 року.

Реакція у Мережі

У Мережі багато людей підтримали Інну Совсун і засудили поведінку Ганни Маляр. Дехто назвав її поведінку огидною та аморальною. Журналіст Сергій Гнезділов вважає, що армія не розуміє того, що говорить Маляр і закликав установити строків та термінів служби. Артем Чех, військовий та письменник, наголосив, що військові пішли рятовати країну і мають право на відпочинок. Журналістка Ан Жюлак зазначила, що Маляр довела Інну Совсун до сліз і висловила занепокоєння щодо призначення Маляр на комунікаційну посаду.

Виключення питання демобілізації з законопроєкту

Відомо, що Генеральний штаб ЗСУ пропонує розглянути питання демобілізації у окремому законопроєкті через складну ситуацію на фронті. Раніше Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони виключив питання ротації та демобілізації військових з законопроєкту про мобілізацію.