Малюк підтвердив, що дрони "Sea baby" оснастили системами "Град"

Малюк підтвердив, що дрони

СБУ застосовує нові технології для боротьби з ворогом

Голова СБУ Василь Малюк повідомив, що спецслужба досліджує та впроваджує кращі військово-технологічні рішення з метою ефективного знищення ворога. У своєму виступі на саміті фандрейзингової платформи UNITED24, він підкреслив, що використання дронів у морських битвах це важлива новинка.

"Використання надводних морських бойових дронів – це нова віха в історії морських битв. Але ми пішли набагато далі, і сьогодні успішно адаптуємо різні види озброєння до наших безпілотників", - сказав Голова СБУ Василь Малюк.

В.Малюк додав, що СБУ щодня експериментує та вдосконалюється, щоб впроваджувати кращі військово-технологічні рішення. Він також повідомив, що в грудні 2023 року СБУ вперше застосувала дрон "Sea Baby" з реактивними системами залпового вогню "Град". Цей дрон може бути озброєний різними засобами, включаючи системи дистанційного мінування.

За словами В.Малюка, вже чотири ворожі кораблі були поранені завдяки морським дронам "Sea Baby" з реактивними системами залпового вогню. Це підтверджує той факт, що СБУ постійно вдосконалюється для ефективного знищення ворога.

Читайте також: