Маск приголомшив новою скандальною заявою: «Мирна угода мала бути укладена ще рік тому»

Слабша позиція України та необхідність мирної угоди з Росією

Американський мільярдер Ілон Маск висловив свою думку про ситуацію в Україні. Він стверджує, що позиція країни слабшає залежно від кількості днів, що минули. Тому, на його думку, варто було б укласти мирну угоду з Росією рік тому. Також він підтримує повну зупинку американської військової допомоги Україні. Ці заяви він опублікував у своєму акаунті в соціальній мережі Twitter.

Питання лише в тому, скільки людей помре, перш ніж ця реальність буде прийнята. Мирна угода мала бути укладена ще рік тому. З того часу тисячі хлопців загинули ні за що, а позиція України слабшає з кожним днем. - Ілон Маск

Нещодавно Головне управління розвідки Міноборони опублікувало розмови росіян, які свідчать про використання на фронті терміналів супутникового зв'язку Starlink. За даними видання Defense One, Росія також використовує супутникові пристрої SpaceX Starlink в Україні.

За словами анонімних джерел, українські військові зафіксували використання Росією супутникового зв'язку на передовій кілька місяців тому. Інше джерело підтвердило цю інформацію, зазначивши, що використання Starlink зростає.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони підтвердив використання росіянами системи супутникового зв'язку Starlink на прифронтових територіях України.

Пізніше Ілон Маск заявив про можливий продаж Starlink Росії. Також стало відомо, що голова Мінцифри Михайло Федоров спілкувався з Ілоном Маском про використання системи супутникового зв'язку Starlink на фронті ще до того, як ця інформація стала загальновідомою.

Додаткова інформація

  • Усі скандали Ілона Маска: референдум на окупованих територіях та підтримка Росії
  • Цинічні меми, критика контрнаступу та Starlink. Що Ілон Маск зробив для України
  • Ілон Маск хоче російський паспорт: "Путін - непоганий мужик"
  • Маск висміяв інтерв'ю Путіна американському пропагандисту Карлсону