Маск вимагає від Зеленського пояснень через блогера, якого заарештувала СБУ

Американський підприємець Ілон Маск був розчарований тим, що Служба безпеки України затримала проросійського блогера з Латинської Америки і порадила президенту Володимиру Зеленському дати пояснення. Він написав відповідний коментар під постом Такера Карлсона, знаменитого телеведучого, в соціальній мережі X.

Карлсон звинуватив українську владу, зокрема Володимира Зеленського, у "незаконній" затримці й "катуванні" американця Гонсало Ліри, якого СБУ затримала ще у травні 2023 року. Американський пропагандист стверджує, що блогера затримали через "критику" президента України.

В коментарях під постом вже зібрались прихильники Росії й критики американського президента Джо Байдена. Свій коментар залишив і сам Ілон Маск: "Громадянин США сидить у в'язниці в Україні після того, як ми відправили понад 100 мільярдів доларів? Чи є в цій історії щось більше, ніж просто критика Зеленського? Якщо це все, то тут у нас серйозна проблема".

Бізнесмен зазначив президента Зеленського у коментарі й вимагає від нього пояснень.

Нагадаємо, що у травні 2023 року СБУ зібрала доказову базу проти іноземного блогера, який висловлював підтримку збройної агресії Росії й поширював фейки про війну в Україні. Фігурант є громадянином однієї з країн Латинської Америки, але проживає в Харкові протягом кількох років. Йдеться про Ліру Гонсало, проросійського блогера, який представляється "журналістом". Він постійно цитується російськими медіа й докладно доповнює картину брехні, яку створює Кремль.