Маска з ефектом ліфтингу: як досягнути бажаного результату

Маска з ефектом ліфтингу: як досягнути бажаного результату
Маска з ефектом ліфтингу: як досягнути бажаного результату

Стан нашої шкіри залежить від купи чинників. На неї впливають генетичні особливості, повітря, вік, рівень стресу, їжа, сон, сонячні промені. Тож з часом шкіра обличчя може втрачати еластичність і пружність, на ній можуть з’являтися зморшки, а контур обличчя здатний втратити чіткість. Гарний спосіб боротьби з цим — маска-ліфтинг, що стимулює природні процеси оновлення шкіри.

Формула маски: що має бути, а що — заборонено?

Ефективність маски залежить від компонентів у її формулі. Кожен елемент має бути корисним і гарно взаємодіяти з іншими. Наприклад, бренд INSTYTUTUM випускає маску FIRMAGIC, ефективність компонентів якої клінічно доведена.

Які елементи вона містить:

  1. Екстракт безсмертника — це рослинний аналог колагену, що зміцнює шкіру та покращує еластичність.
  2. Нейропептид — зменшує глибину зморщок і візуально омолоджує шкіру.
  3. Екстракт сливи какаду — висвітлює шкіру, збільшує рівень колагену й протистоїть негативному впливу ультрафіолету.

Це головні діючі компоненти, до яких можуть додаватися інгредієнти, що доповнюють склад додатковими перевагами. Наприклад, сквалан, олія жожоба й молочна кислота зволожують шкіру й утримують вологу.

Проте обов’язково перевіряйте, аби формула не містила шкідливі інгредієнти. До таких належать сульфати, парабени, мінеральні олії, SLES і SLS тощо.

Як використовувати маску?

Аби ви побачили й відчули ефект ліфтингу, маскою треба користуватися регулярно. Зазвичай виробник сам надає вам інструкцію, як застосовувати косметичний засіб. Наприклад, маску від INSTYTUTUM з ліфтинг-ефектом можна наносити двома способами:

  1. Перед сном нанести тонким шаром на очищену й суху шкіру обличчя, шию й зону декольте. Залишати можна на ніч.
  2. Нанесіть маску товстішим сном на двадцять хвилин. А потім — видаліть вологою серветкою чи спонжем.

Для кращого результату використовуйте комплексний догляд. Наприклад, до маски додайте тонер з ретинолом і сироватку з ретиноїдом.

Отже, маску-ліфтинг слід додати в догляд усім, чия шкіра втратила еластичність. Вона підтягне шкіру, надасть зволоження.