Масований обстріл 22 березня: міністр енергетики назвав мету окупантів

Окупанти планували спричинити повний блекаут в Україні

Російські окупанти мали намір здійснити масовану атаку 22 березня, яка б привела до повного відключення електроенергії в Україні. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

За словами Галущенка, ця атака стала найбільш масштабною за всю історію нападів на енергетичні системи. Її метою було спровокувати масовий блекаут у країні.

Ворог застосував одночасно понад 150 різних засобів ураження. Це суттєве випробування для енергосистеми. Метою цієї атаки було досягнути масштабного блекауту в державі.

За словами Галущенка, наслідки атаки спричинили проблеми для жителів 12 областей України, зокрема Харківської, Одеської та Хмельницької областей.

Також, за словами міністра, росіяни мають плани зруйнувати греблю Дніпровської ГЕС, тому існує ризик повторних атак.

Нагадаємо, що під масований російський удар потрапили українські енергооб'єкти в різних регіонах України.

В результаті обстрілів у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Харківській областях були пошкоджені енергооб'єкти, що призвело до аварійних відключень електроенергії. Для стабілізації ситуації в Донецькій, Сумській, Полтавській, Кіровоградській областях проведено відключення з метою встановлення наслідків атаки та подальшого відновлення.

Варто зазначити, що під час атаки на Дніпровську ГЕС влучило вісім ракет. Станція була виведена з ладу, але пізніше вдалося відновити рух транспорту через греблю.

Читайте також:

  • Масована ракетна атака: удар по ДніпроГЕС та енергооб'єктах, Запорізька АЕС на межі блекауту
  • Удар по Запоріжжю: чи вистояла Дніпровська ГЕС (фото)