Масштабна повінь у Індонезії: 13 загиблих, рятувальні роботи тривають

Підводна повінь в Індонезії: рятувальні роботи
Підводна повінь в Індонезії: рятувальні роботи

У провінції Північне Малуку в Індонезії сталася масштабна повінь, яка призвела до смерті щонайменше 13 людей. Двоє людей були також поранені. Повінь спричинили сильні дощі, які пошкодили десятки будинків, особливо село Руа. Зараз тривають рятувальні роботи, а влада закликає місцевих жителів бути пильними та дотримуватися інструкцій щодо евакуації. Організації надають допомогу постраждалим районам.

«Ми закликаємо людей залишатися пильними та виконувати вказівки влади щодо можливих наступних повеней», - заявив представник Національного агентства з питань надзвичайних ситуацій Індонезії, Абдул Мухарі.

Серед постраждалих районів потребують допомоги гуманітарої намети, ковдри, матраци, брезенти та інші предмети першої необхідності. Україна готова вести переговори з Росією, але лише за умови, що це буде чесний діалог. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з китайським колегою Ван І в Гуанчжоу.

Кулеба також висловив переконання, що глобальна роль Китаю є важливою у досягненні справедливого миру в Україні, і це відповідає стратегічним інтересам Китаю. В результаті зустрічі, Китай і Україна домовилися розглядати та планувати двосторонні відносини у довгостроковій перспективі.

Читайте також