Мер Нью-Йорка підняв український прапор на Мангеттені

Мер Нью-Йорка з українським прапором на Мангеттені
Мер Нью-Йорка з українським прапором на Мангеттені

Урочисто піднявши український прапор на Мангеттені, мер Нью-Йорка Ерік Адамс привітав українську громаду з Днем Незалежності України. Ця подія є символом підтримки України з початку повної війни, як фінансової, так і моральної, що місто надає.

Адамс під час своєї промови наголосив: "Ми піднімаємо цей прапор, аби заявити, що й далі підтримуватимемо вас у боротьбі за свою свободу й незалежність". Він також висловив переконання, що разом, борючись, переможемо.

На заході присутній був керівник нью-йоркської філії Українського конгресового комітету Америки Андрій Добрянський. Він підкреслив важливість цього свята для українців світу та зазначив особливий зв'язок з Батьківщиною, особливо в країнах, де цінують демократію і свободу, наприклад, у Сполучених Штатах.

Добрянський також згадав про Харків, який відзначив свій День міста 23 серпня, і підкреслив ускладнені умови життя харків'ян. Особливо складні умови стосуються дітей, які змушені навчатися у бомбосховищах через постійні обстріли.

На Постійній місії України при ООН відбулася виставка дитячих малюнків з Харкова, яку презентувала почесна амбасадорка Харкова, співачка Вікторія Веннікова. У заході також взяв участь мер Харкова Ігор Терехов, який звернувся до присутніх віртуально.

Прогноз Байдена щодо закінчення війни

Нагадаємо, що Байден у День Незалежності України спрогнозував, чим закінчиться війна.

Читайте також