Мережа Медведчука могла фінансувати угорських політиків - ЗМІ

Мережа Медведчука фінансувала угорських політиків
Мережа Медведчука фінансувала угорських політиків

Угорське видання підозрює політиків з Угорщини у поширенні російської пропаганди через портал Медведчука

Угорське видання Népszava стверджує, що певні політики з Угорщини могли мати стосунок до поширення російської пропаганди через портал "Голос Європи" в Празі, якого володіє Віктор Медведчук.

За словами Népszava, головними цілями росіян є вибори до Європарламенту у червні та вибори президента США в листопаді.

"Міжнародна преса гарячково шукає, хто з політиків причетний до російської мережі дезінформації, викритої чеською спецслужбою. Як виявилося, через 'Голос Європи', який на перший погляд виглядає як новинний портал, Москва могла фінансувати угорських, німецьких, бельгійських, французьких, голландських і польських політиків для поширення проросійської пропаганди в ЄС. Зазвичай портал публікував заяви політиків, які закликали ЄС припинити підтримку України у війні проти Росії", - повідомила Népszava.

За даними Népszava, портал "Голос Європи" називав нові правила ЄС з боротьби з дезінформацією "глобалістською цензурою" і постійно просив своїх читачів переходити на російський Twitter - Telegram.

Раніше голова угорської правої партії "Наша Батьківщина", ексвіцеголова "Йоббіка" Ласло Тороцкаї, давав інтерв'ю "Голосу Європи" в січні цього року, де заявив, що Угорщина повинна претендувати на Закарпаття, якщо Україна програє у війні з Росією.

Джерело: Еспресо

Читайте також