«Метінвест» Ахметова збудував вже 35 опорних пунктів для ЗСУ на лінії оборони, у планах – ще 90

Компанія "Метінвест" долучилася до програми фортифікації

Компанія "Метінвест" приєдналася до програми фортифікації, яка відбувається на всіх напрямках фронту. Вона побудувала вже понад 35 опорних пунктів, які складаються з мережі тунелів та сталевих бункерів-криївок. Планується побудувати ще 90 пунктів. Однак для розширення виробництва потрібно більше працівників. Про це розповів операційний директор компанії "Метінвест" Олександр Мироненко в інтерв'ю Прямому.

"Ми передали вже понад 330 бункерів для бійців. Потім з'явилася потреба в командних пунктах для безперервного керування військом біля лінії зіткнення. Ми провели дискусії з військовими і командуванням по окремих напрямках і розробили проєкт командного пункту з 5-6 "криївок", - пояснив він.

Комфортні командні пункти в будівельному комплексі

Командні пункти максимально комфортні - вони обладнані вентиляцією, обігрівом та всіма необхідними засобами зв'язку. Тут є місця для спостереження за лінією зіткнення, що забезпечується використанням великих телевізорів та комп'ютерної техніки, яку надає компанія "Метінвест". Виробництво реалізується в рамках ініціативи "Сталевий фронт" бізнесмена Ріната Ахметова.

"Ми серйозно ставимося до забезпечення безпеки виробництва, оскільки розуміємо, що ворог постійно шукає місця, де виготовляються продукти для оборони України. Наші майданчики знаходяться поза межами підприємств, де ми забезпечуємо безпеку працівників, які працюють на цих об'єктах", - підкреслив Мироненко.

Необхідність додаткової кадрової роботи

На даний момент близько 400-500 співробітників "Метінвесту" постійно працюють над виробництвом оборонної продукції. Однак компанія має проблему з браком працівників, яких можна залучити до виробництва. Крім оборонного напрямку, є ще стандартне виробництво металопродукції.

"Нам потрібно наймати додаткових працівників. Зараз це проблематично через складнощі з бронюванням співробітників, оскільки ми працевлаштовуємо через військкомат. Ми співпрацюємо з Мінекономіки та Міноборони, щоб збільшити обсяги виробництва. Однак нам потрібні люди, яких треба забронювати, щоб вони могли займатися військовим замовленням", - пояснив Мироненко.