«Ми дограємось в демократію». Комбриг ЗСУ закликав посилити роботу з ухилянтами

Командир 118-ї бригади Анатолій Стуженко закликав посилити мобілізацію і надати більше повноважень працівникам територіальних центрів комплектування (ТЦК). За його словами, без цього Україна може програти війну, а Росія скористається ухилянтами для атак на інші країни. Він заявив: "Повірте мені, ми дограємось в демократію до такого стану, що нас скоро, військових, ногами будуть пинати. Повинно так: не вийшов з машини - прострелили коліно. Тільки так, інакше ми не переможемо. Жорстка мобілізація".

Стуженко застеріг, що якщо сьогодні не посилити мобілізацію, то Україна може програти і Росія використає ухилянтів як "гарматне м'ясо", щоб поширити військову агресію на інші країни. Він додав: "Якщо ми зараз не зрозуміємо, що завтра може настати таке, як в Маріуполі... Для них ми ніхто. Впадемо ми - усіх цих диванних зберуть в одну кучі, одягнуть у їхню зелену вонючу форму, дадуть прості автомати і вони підуть на Польщу. Тільки у них за спинами буде стояти хтось, хто буде стріляти їм у спину, щоб вони йшли", - переконаний військовий.

Кабінет Міністрів України схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. В Міноборони зазначили, що законопроєкт визначає прозорі правила мобілізаційного процесу і необхідне врегулювання прав військовослужбовців та військовозобов'язаних.

Читайте також:

  • Українці отримуватимуть електронні повістки: як працюватиме нововведення
  • Кабмін пропонує мобілізувати чиновників та правоохоронців