«Ми ж всі не ідіоти». Зеленський різко прокоментував допуск росіян до Олімпіади

Президент України Володимир Зеленський у своєму інтерв'ю французьким ЗМІ BFM TV та Le Monde відповів на питання щодо допуску росіян до Олімпіади в Парижі у нейтральному статусі.

«Безумовно, наш погляд на Олімпіаду у Франції – авжеж ми не хотіли б, щоб убивці або ті чи інші спортсмени, які представляють терористичну організацію під назвою Росія, щоб вони представляли її у Франції», – наголосив президент України.

Зеленський також зазначив, що він би хотів, щоб Франція стала на бік справедливості у цьому гуманітарному питанні, підтримавши Україну.

«Я не вважаю, якщо немає російського прапора, а є білий – ми ж всі не ідіоти, всі на трибунах будуть розуміти, на всіх майданчиках у світі. Той, хто з білим прапором, хто він? Він – росіянин. Росіяни на Олімпіаді можуть бути представлені під білим прапором – яка різниця білий він або триколор. Так, це політичний крок, що їх не допускають з триколором – це вже позитив»», – підкреслив президент України.

Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Нагадаємо, понад 200 українських атлетів підписали відкритий лист до президента Франції Емманюеля Макрона, пані мера Парижа Анн Ідальго, міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастері та до голови Оргкомітету Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 Тоні Естанге, в якому вони просили заблокувати можливість росіянам, які підтримують війну, брати участь в Олімпійських іграх у Парижі.

Інші новини на цю тему:

  • Жан Беленюк: Все догори дриґом – наші спортсмени сидітимуть вдома, а росіяни виступатимуть?
  • Україна бойкотуватиме Олімпіаду через допуск росіян? Відповідь міністра спорту
  • Чи скасують Олімпіаду у Парижі через війни у світі? Відповідь президента МОК
  • 10 терористів у спортивних костюмах
  • Великий спорт. Карта бойових дій
  • Кремлівська фанера над Парижем. Російські чемпіони, які пролітають повз Олімпіаду (список)
  • 120 днів у заручниках. Хто влаштував диверсію проти українського спорту