Міненерго оцінило ймовірність запровадження графіків відключення для всієї України

Міністерство енергетики України зараз не планує вводити графіки відключення світла на всій території країни, повідомила заступниця міністра Світлана Гринчук.

Вона зазначила, що поки що немає планів на впровадження графіків для всієї країни, але потрібно бути готовим до подальших атак ворога.

Поки що не мовиться про запровадження графіків для всієї держави. Але ми повинні розуміти, що не знаємо планів ворога і якими будуть подальші його атаки, наскільки вони будуть масштабними й успішними для них з, на жаль, наслідками для нас - зазначила Гринчук.

Заступниця міністра також поінформувала, що енергетики працюють цілодобово над вирішенням проблемних питань.

У першу чергу з системою передачі. Ворог атакує прицільно підстанції та об'єкти генерації також, але в основному системи передачі зараз під прицілом - зазначила посадовиця.

Нагадаємо, що 4 квітня в шести областях України були введені тимчасові обмеження споживання електроенергії. Це стосувалося Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської та Сумської областей.

Також, російські загарбники напали на три теплоелектростанції в Україні 29 березня.

Міністр енергетики Герман Галущенко домовився з міністром енергетики Литви Дайнюсом Крейвісом щодо надання Україні допомоги у енергосекторі, зокрема устаткування для теплових електростанцій.