Мінфін США готує жорсткий санкційний пакет проти союзників Кремля

Логотип Мінфін США і захищена держава
Логотип Мінфін США і захищена держава

США планують ввести новий пакет санкцій, які спрямовані на обмеження військового потенціалу Росії. Про це повідомила міністерка фінансів США Джанет Єллен під час зустрічі МВФ та Світового банку. За її словами, санкції стосуватимуться просування продукції, критично важливої для російської армії.

Джанет Єллен уточнила, що такі санкції будуть спрямовані проти третіх країн, які є посередниками у постачанні продукції в російську армію. Вона зазначила, що санкції будуть жорсткими і спрямованими проти тих, хто сприяє військовій машині Росії.

«Ми оголосимо про нові жорсткі санкції, спрямовані проти тих, хто сприяє військовій машині Кремля», - наголосила міністерка.

До того ж, міністерка прокоментувала питання використання заморожених активів Росії. Єллен зазначила, що Європарламент виділив Україні кредит на оборону та відбудову у розмірі 35 мільярдів євро, який можна погасити за рахунок заморожених активів російського центробанку.

Заморожені активи РФ

Також Єллен підтвердила інформацію про пакет кредитів загальною сумою 50 мільярдів доларів, який обговорюється з країнами G7 та ЄС. Частка США в цьому пакеті може становити 20 мільярдів доларів.

Наразі під санкціями Мінфіну США перебувають понад 300 фізичних осіб та організацій з Росії та інших країн. Додатково Держдепартамент США обмежив діяльність більш ніж 100 юридичних та фізичних осіб, що мають відношення до розвитку російського експортного потенціалу.

Читайте також