Мінкульт анонсує трансформацію Єдиного телемарафону

Лого Мінкульту і Єдиний телемарафон
Лого Мінкульту і Єдиний телемарафон

Телемарафон в Україні готується до трансформації

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв розповів, що українці більше не задоволені оперативною інформацією, яку отримували під час війни. Тому телемарафон повинен змінити свій формат, щоб задовольняти потреби громадян.

Що люди хочуть сьогодні? Більше практичної інформації, цільової, з лінії фронту. Вони хочуть бачити більше воєнкорів, більше розуміння того, що відбувається, де відбувається. Разом з тим слід дотримуватися інформаційного балансу, маю на увазі чутливий контент - розповів Карандєєв.

Також він зазначив, що після вторгнення військ Росії в Україну, телемарафон забезпечував народ зовсім нефейковою інформацією, хоча не завжди повною.

Усі телевізійні канали, які були раніше доступні через Т2, пішли у склад телемарафону. Деякі канали, як "Еспресо", "Прямий", "П'ятий", змушені були перейти в інтернет, але аудиторія не зникла. Володимир Карандєєв зазначив, що українці швидко звикли до нових форматів.

Також він зауважив, що ідея фінансування телеканалів державними коштами - це нормальна практика в країнах ЄС та США. Тому і в Україні це можливо реалізувати.

Нещодавно Європейська федерація журналістів закликала українську владу переглянути формат телемарафону та розглянути можливість його закриття. Експерти занепокоєні тим, що медійники можуть бути контрольовані Службою безпеки України.

Читайте також:

  • Дискредитація телемарафону є частиною пропаганди РФ - Лещенко
  • Держдеп додав телемарафон у звіт щодо порушення прав людини в Україні: подробиці
  • А що думаєте про телемарафон ви?

Читайте також