Міноборони допустило до постачання в ЗСУ український бронетранспортер «Хорунжий» (фото)

Український бронетранспортер «Хорунжий» у ЗСУ
Український бронетранспортер «Хорунжий» у ЗСУ

Міністерство оборони України представило новий бронетранспортер під назвою "Хорунжий". Ця машина є результатом глибокої модернізації радянського БТР-60. Про це повідомили на офіційному сайті Міноборони.

Головною особливістю нового бронетранспортера є використання високоякісної фінської сталі для виготовлення корпусу. Це покращує балістичний захист машини без збільшення її маси.

Крім того, корпус бронетранспортера забезпечений захистом від куль калібру 7.62 мм зі сталевим сердечником, а лобова броня витримує постріли крупнокаліберного кулемету з відстані 10 метрів.

Використання дизельного двигуна потужністю 330 кінських сил дозволяє новому бронетранспортеру розвивати швидкість більше 80 км/год і проїхати понад півтисячі кілометрів на одному заправленні. Також у машини встановлені сучасна електроніка, камери відеоогляду, кондиціонування і автономний генератор.

Бронетранспортер "Хорунжий" може бути використаний у шести варіаціях, зокрема як бронетранспортер, транспортувальник особового складу, санітарно-евакуаційна, ремонтно-евакуаційна, командно-штабна і самохідна мінометна машина.

Варто відзначити, що з початку року держава значно збільшила видатки на оборону та безпеку. Загалом, у січні-липні 2024 року на ці цілі було спрямовано 1 трлн грн.

Читайте також