Міноборони повідомило, скільки стандартів НАТО вже запроваджено в ЗСУ

Міноборони повідомило, скільки стандартів НАТО вже запроваджено в ЗСУ

Міністерство оборони та Збройні Сили України впровадили 322 стандарти НАТО, і ще 50 ще в процесі впровадження. Про це повідомляє прес-служба Міноборони, посилаючись на заступника міністра оборони України Станіслава Гайдера.

Згідно з Гайдером, ЗСУ повинні відповідати всім стандартам для досягнення взаємосумісності.

Мій напрям роботи полягає в розробці Дорожньої карти взаємосумісності з НАТО, а також у реалізації спільних проєктів. Усе це стосується стандартів НАТО, - пояснив Гайдер.

Заступник міністра оборони також зазначив, що важливим проєктом є запуск спільного аналітичного, тренувального та освітнього центру з НАТО. Цей центр допоможе аналізувати безпекові виклики та покращувати систему підготовки і військової освіти.

Наш внесок у діяльність центру пов'язаний з досвідом російсько-української війни та інноваціями, які ми сформували за час вторгнення Росії, - зауважив Гайдер.

Гайдер додав, що досвід ЗСУ вже впливає на стандарти НАТО та допомагає забезпечувати обороноздатність військ.

В рамках інших новин, Міноборони запускає мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників та резервістів. Також в застосунку з'явиться QR-код для швидкого отримання інформації про статус військовозобов'язаного. Оновлення даних може бути здійснене в майбутньому.

Читайте також:

  • РФ загрожуватиме світові навіть після завершення війни. НАТО зробило тривожну заяву
  • Командувач НАТО розповів, чи є у Росії сили, необхідні для прориву на Харківщині

Читайте також: