Міноборони розробляє технічні вимоги до турнікетів за стандартами НАТО

Військові турнікети за стандартами НАТО
Військові турнікети за стандартами НАТО

Міністерство оборони розпочинає розробку вимог до турнікетів для медичної допомоги на полі бою відповідно до стандартів НАТО. Про це повідомили в прес-службі відомства.

Департамент охорони здоров'я Міноборони 'зосереджується на створенні вимог до турнікетів ворітного та важільного типу, оклюзійних торакальних пов'язок, а також методологій оцінки їх відповідності міжнародним стандартам'.

Департамент ініціював запити до аташе з питань оборони при посольствах України в країнах-членах НАТО стосовно вимог до якості кровоспинних турнікетів.

За отриманими даними, міністерство проаналізувало свої можливості для створення вимог до механічних пристроїв для зупинки кровотечі. Крім того, Міноборони подало заявку до NATO Science & Technology Organization на отримання гранту для створення лабораторії для випробування та тестування турнікетів та засобів медичної допомоги.

Варто зазначити, що навичка використання турнікетів є обов'язковою на всіх рівнях підготовки з медичної допомоги.

Раніше було повідомлено, що Міністерство оборони створило новий дрон-бомбер українського виробництва під назвою "Чорна вдова". Він може працювати як у форматі FPV, так і у форматі ударного квадрокоптера. Використання такого дрону було зменшено через його незначну вартість. Коптер має посилену заряджувану вибухівку.

Читайте також