Міноборони спростить процес видачі повісток: деталі

Прихід до військової комісії. Оформлення повістки
Прихід до військової комісії. Оформлення повістки

Міністерство оборони прагне автоматизувати видачу повісток через реєстр "Оберіг"

Міністерство оборони перебуває у процесі розробки системи автоматизації видачі повісток від територіальних центрів комплектування. Головна ідея полягає в генерації повісток у реєстрі "Оберіг" та їх подальшій доставці через "Укрпошту". Таку заяву зробив начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони, Олег Берестовий.

Наразі, процес виписування повісток відбувається вручну - документи роздруковують, підписують та ставляться печатка начальником ТЦК. Тільки після цих дій повістки розсилаються за адресами військовозобов'язаних.

Олег Берестовий розповів: "Ми зараз працюємо над функціоналом, щоб генерація повістки відбувалася безпосередньо в реєстрі "Оберіг", а підпис та печатка поставлені електронним шляхом. Немає необхідності роздруковувати повістки у територіальних центрах комплектування".

Повістки будуть відправлятися до централізованого пункту друку, а звідти - через "Укрпошту". Система буде надавати інформацію про місце знаходження повістки, чи вона доставлена, чи зникла, а також час, який зайняла доставка.

Нещодавно, Кабінет міністрів ухвалив зміни до порядку проведення призову на військову службу в умовах мобілізації, у тому числі до форми повісток. Повістки можуть бути на бланку із гербовою печаткою або формуватися за допомогою Єдиного державного реєстру призовників та містити унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Крім того, Кабінет міністрів розкрив вимоги до повісток, які видаються призовникам, військовозобов'язаним та резервістам, а також удосконалені механізми їх перевірки та надсилання.

Читайте також