Мінʼюст США намагається конфіскувати гроші в Лазаренка для України

Фото Мінʼюсту США
Фото Мінʼюсту США

Міністерство юстиції США прагне конфіскувати більше 200 мільйонів доларів, що належали колишньому прем'єр-міністру України Павлу Лазаренку, в рамках цивільної конфіскації. Про це повідомила Мері Батлер, керівниця міжнародного підрозділу Міністерства юстиції США.

Лазаренка було засуджено в Сан Франциско, де він провів 6 років у в'язниці. Обсяг звинувачень у його справі був меншим, ніж ті, що йому пред'явило Міністерство юстиції США.

"Справа досі не завершена. Але я рада повідомити, що ми досягли ще одного рішення, яке наближає нас до можливості отримати остаточне рішення щодо конфіскації. Тоді Лазаренко може оскаржувати, скільки йому завгодно. Але ми й нині рухаємось вперед. Може йтись про понад 200 мільйонів доларів. Це багато грошей і багато чутливих питань", - сказала Батлер.

Лазаренка затримали в США у 1999 році, після того, як він втік з України. Його також розшукувала Швейцарія. У 2009 році в США він отримав остаточний вирок і був засуджений до 8 років ув'язнення за відмивання 22,85 мільйонів доларів. У 2012 році Лазаренко вийшов на волю.

Міністерство юстиції США тривалий час намагається конфіскувати більш як 200 мільйонів доларів, які належать Лазаренку та є арештованими в різних країна і підлягають конфіскації. Цей судовий процес триває вже 20 років.

Також Міністерство юстиції США порушило обвинувачення проти осіб, пов'язаних з Сергієм Курченком, колишнім співробітником Януковича. Курченко звинувачувався в ухиленні від санкцій та порушеннях на суму близько 330 мільйонів доларів.

Джерело: Голос Америки

Читайте також