"Мир до листопада": Зеленський зробив несподівану заяву про війну з РФ

Зеленський заявив про війну з РФ
Зеленський заявив про війну з РФ

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що влада України розробляє план дій для досягнення миру до кінця листопада. Цю новину він оголосив в інтерв'ю японському телеканалу NHK.

За словами президента, перед розробкою плану будуть проведені переговори з різними країнами стосовно територіальної цілісності України. Президент доручив це завдання Офісу президента та дипломатичним командам, які розроблять "дорожню карту" для досягнення миру.

"Я доручив це завдання Офісу президента та дипломатичним командам. План буде готовий до кінця листопада", - сказав президент.

Президент наголосив на тому, що для справедливого завершення війни необхідне терпіння, підтримка та дипломатичний тиск. Він застеріг про важливість збереження єдності США та європейських країн, як прояву додаткового тиску на Росію.

Президент також зазначив, що не може позитивно реагувати на заклики щодо припинення вогню поки українська територія перебуває під окупацією Росії.

Зеленський підкреслив важливість підтримки з боку Японії, яка стала першою країною поза НАТО, що підписала безпечну угоду з Україною.

Президент визнав потенційний вплив майбутніх президентських виборів у США на перспективи досягнення миру в Україні. Він також повідомив, що українські чиновники вже спілкуються з командами потенційних кандидатів Дональда Трампа та Камали Харріс.

Варто зазначити, що раніше журналісти CNN вирахували зі слов президента натяки на мирні переговори з Росією.

Читайте також