Міськрада Івано-Франківська затвердила перейменування вулиці на честь Ірини Фаріон

Перейменування вулиці на честь Ірини Фаріон
Перейменування вулиці на честь Ірини Фаріон

Міська рада Івано-Франківська вирішила перейменувати вулицю Гвардійську на честь Ірини Фаріон, яка була убита і є народною депутаткою VII скликання, а також мовознавицею. Планується також проведення книжкових ярмарків та сприяння використанню української мови при наданні послуг. Про це повідомляє Suspilne Media.

У міській раді Івано-Франківська було прийнято рішення перейменувати вулицю Гвардійську. Зараз вона називатиметься на честь Ірини Фаріон.

«Вулиця буде перейменована на згадку про Ірину Фаріон. Ми також пропонуємо організовувати книжкові ярмарки з місцевими письменниками та поетами, щоб підтримувати українську мову. Ми закликаємо всіх, хто може, зокрема магазини і приватних підприємців, спілкуватися виключно українською мовою при наданні послуг і закликати до цього всіх жителів Івано-Франківська», – повідомила Ольга Шендрик, заступниця директора департаменту освіти та науки міської ради.

Нагадаємо, що Ірину Фаріон застрелили в Львові. Вечером 19 липня на неї відкрив стрілянину невідомий. Це сталося на вулиці Масарика у Львові. Жителі будинку вважали, що побачили підозрілого хлопця протягом тижня. В цей же вечір колишня депутатка і мовознавиця Ірина Фаріон померла в лікарні.

Стало відомо, що підозрюваним у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон є 18-річний житель Дніпра. В процесі підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

Читайте також