Міжнародний день миру: привітання в листівках, прозі та віршах

Листівка до Міжнародного дня миру
Листівка до Міжнародного дня миру

Міжнародний день миру було започатковано Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році. З 2002 року це свято відзначається щорічно 21 вересня. У цей день також відзначається День миру в Україні згідно з указом президента Леоніда Кучми.

Міжнародний день миру нагадує про важливість мирного співіснування та необхідність постійних зусиль для досягнення та підтримки миру. Україна продовжує виборювати своє право жити в мирі та безпеці, зазнаючи збройну агресію з боку Росії. З цієї нагоди, портал "Главком" підготував вітальні листівки.

Привітання з Днем миру в прозі

З Днем миру! Бажаю гармонії та спокою в вашому житті. Нехай кожен день буде наповнений розумінням і добротою.

***

Вітаю з Днем миру! Бажаю, щоб конфлікти і непорозуміння залишилися в минулому, а майбутнє було сповнене взаємної турботи і поваги. Кожен з нас може внести свій внесок у мирне співіснування, починаючи зі своєї оточуючої обстановки. Давайте разом будувати світ, де панує любов і підтримка. Нехай мир стане не просто словом, а способом життя для всіх нас.

***

З Днем миру! Бажаю, щоб у вашому серці завжди жила надія на краще майбутнє. Нехай над вами завжди буде чисте і мирне небо, а спогади про війну залишаться в далекому минулому.

***

Вітаю з Днем миру! Хто, як не ми, українці, прагне жити в мирі і безпеці. Ми обов'язково будемо жити, адже боремося за це на всіх фронтах. Тож нехай мир стане не просто мрією, а реальністю для всіх нас. Бажаю наснаги, щастя в кожну родину, чистого неба і безпечного життя в процвітаючій та захищеній Україні.

***

З Днем миру! Бажаю, щоб ваше життя було сповнене спокою і радості, щоб вас оминали тривоги і небезпеки. Нехай чисте і світле небо завжди буде над вашими головами, а ваші діти зростатимуть вільними і щасливими на своїй землі.

***

Вітаю з Днем миру! В цей важкий період, коли Україна вже не один рік протистоїть кривавій агресії з боку Росії, цінність миру відчувається гостро, як ніколи. Бажаю якнайскоріше дочекатися часу, коли над Україною знову літають пасажирські літаки, сирени назавжди замовкнуть і більше ніхто не загрожуватиме нашому народу. Миру вам та вашим сім'ям!

Вірші до Міжнародного дня миру

Хай стихнуть назавжди сирени й гармати,Любов переможе все зло на землі.Хай мир запанує над кожною хатою,І світло хай виведе світ із пітьми.Нехай у серцях запанує єднання,І сонце свободи над нами встає.І справдяться наші на мир сподівання,Бо то найжаданіше, що на землі є!

***

Як хочеться миру, де немає війни,Де сяють надії, мов ранні вогні.Де кожен світанок без страху, тривог,Де світом панує лиш люблячий Бог.Де вільно сміються щасливі діти,І радістю дихає кожне століття.Де війни забуті, немов страшні сни,Як хочеться миру, де немає війни.

***

Настане день, і війн уже не буде,Забудуть біль і страх на світі усі люди,В достатку в злагоді радітиме сім'яІ в мирі заживе поранена земля.Настане день, і зникнуть страхи і печалі,Не доведеться виживати нашій державі,Засяє сонце правди, приміряться народи, Здійсняться для кожного раз і назавжди!

***

Коли не полетить вже нікуди жоден снаряд,І піде геть із землі останній ворожий солдат,Зітхне Україна полегшено в обіймах весни,Розвіється буря війни, мов страшні сни.І кожен мирний день відзначимо, мов свято,Лунатимуть вітання і дітей щасливий сміх.Хай зникне з нашої землі війна проклята,Хай радість миру назавжди осяє нас усіх!

Листівки-привітання на Міжнародний день миру

Читайте також