Міжнародний валютний фонд відправить місію до Росії

Місія Міжнародного валютного фонду в Росії
Місія Міжнародного валютного фонду в Росії

МВФ відправить офіційну місію до Москви вперше після початку вторгнення Росії в Україну. Розпочинаючи з 16 вересня, місія розпочне свою роботу в онлайн-форматі, а потім відправиться до Москви для зустрічей з російськими офіційними особами до 1 жовтня. Останнє відвідування щорічної місії МВФ в Росію відбулося в листопаді 2019 року.

Місію буде очолювати Жак Міньян з Аргентини. Російський представник у МВФ Алєксєй Можин, який керував приєднанням Росії до організації в 1992 році, планує піти у відставку з 1 листопада та допомагатиме місії МВФ. Його замінить керівник центрального банку Ксенія Юдаєва, яка є близькою співробітницею голови центрального банку Ельвіри Набіулліної.

Цей крок МВФ викликає різні думки, оскільки деякі західні країни критикують організацію за надто оптимістичні прогнози щодо російської економіки та застереження щодо конфіскації заморожених російських активів.

З початку війни деякі країни-члени Заходу навіть обговорювали можливість виключення Росії з МВФ, але це було складно втілити через спротив Китаю та Індії.

Читайте також:

Команда МВФ відвідає Україну наступного тижня, повідомляє Bloomberg.

Україна планує продовжити поступову валютну лібералізацію у рамках оновленого меморандуму з МВФ.

Раніше інформувалося, що дискусія між Радою підприємців та представниками влади щодо підвищення податків закінчилася безрезультатно.

Кабінет міністрів схвалив проєкт змін до державного бюджету на 2024 рік, який передбачає збільшення фінансування сектору безпеки і оборони на 495,3 млрд грн, а також проєкт змін до Податкового кодексу, що має забезпечити збільшення податкових надходжень на загальну суму 138,7 млрд грн. Новий законопроєкт передбачає фінансування додаткових військових витрат.

Читайте також