Мобілізація без ТЦК. Командир бригади, яка вийшла з Вугледара, повідомив про нові правила комплектування окремих підрозділів

Командир бригади повідомив про нові правила
Командир бригади повідомив про нові правила

Військові частини в Україні тепер мають можливість самостійно приймати цивільних для служби, обходячи Територіальні центри комплектування (ТЦК). Олександр Охріменко, комбриг 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, в інтерв'ю "Главкому" назвав це рішення Збройних сил "правильним" та розповів його деталі.

Охріменко пояснив, що раніше були випадки, коли цивільні, які планували служити під керівництвом певних частин, з різних причин не потрапляли до цих частин після проходження навчання. Тепер, за новою постановою Кабміну, військові частини мають можливість самі призивати особовий склад відповідно до процедури, визначеної Генштабом.

Як це працює? Кандидат, який хоче служити під керівництвом певного командира або підрозділу, прибуває до військової частини, отримує направлення на Військову ліцейну комісію (ВЛК) від цієї частини, проходить співбесіду і потім розглядається для зарахування до списку даної військової частини. Після цього його направляють на базову підготовку до навчального центру, після чого він повертається до своєї частини, яка знаходиться на відновленні, - пояснив Охріменко.

Коли особовий склад буде доукомплектований, підрозділи пройдуть злагодження відділень, взводів, рот, щоб підготуватися до спільної роботи. Охріменко також висловив надію, що це рішення позитивно вплине на мотивацію особового складу та забезпечить підрозділ відповідними фахівцями.

Про комбрига Охріменка

Зазначимо, що Олександру Охріменку було доручено очолити 72-у бригаду у той час, коли Вугледар, який вона обороняла, був уже майже довкола оточений противником. Він змінив на посаді Івана Вінніка, якому призначено нову вищу посаду з метою передачі бойового досвіду та просування по службі. 2 жовтня Генштаб офіційно повідомив, що українські військові вийшли з Вугледара. "Главком" побесідував з комбригом Охріменком, щоб дізнатися більше про те, як вони виходили з Вугледара, чому це тривало так довго і яка становиться ситуація на цій ділянці фронту.

Читайте також