Мобілізація громадян від 50 років: нардеп пояснив нюанс

Мобілізація громадян від 50 років
Мобілізація громадян від 50 років

Згідно з директивою Командування Сухопутних сил, чоловіків у віці 50-60 років мобілізувати можна лише за окремим розпорядженням. Цю інформацію підтвердив Федір Веніславський, народний депутат та член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради, в інтерв'ю для Liga.net.

Веніславський заявив, що дійсно є положення в директиві Командування Сухопутних сил, яке обмежує мобілізацію громадян у віці 50-60 років. Це є загальною практикою військового керівництва.

На підставі дефіцитних військово-облікових спеціальностей призиваються лише особи старше 50 років.

Одночасно, Генеральний штаб ЗСУ видаває окреме мобілізаційне розпорядження для призову таких громадян.

Зазначимо, що народний депутат Олексій Гончаренко вже раніше повідомив про цю директиву Командування Сухопутних військ. Згідно з документом, призов призупинено для чоловіків у віці 18-25 років, але мобілізувати можна осіб у віці 25-49 років. Після 50 років чоловіків можна мобілізувати лише за окремим розпорядженням, яке видано Генштабом з урахуванням всіх необхідних даних.

Новину Сухопутні війська ЗСУ оновили, уточнивши деякі аспекти стосовно призову громадян окремих категорій. Ця дія призначена для зниження напруги в суспільстві. Деталі змін не розголошуються.

Читайте також

В Якутії впав літак Ан-3, є жертви
сьогодні, 08:03 0 переглянули
В Якутії впав літак Ан-3, є жертви