Молодіжна збірна України з футболу достроково потрапила на Євро-2025

Гравці збірної України футболу на тренуванні
Гравці збірної України футболу на тренуванні

Молодіжна збірна України з футболу зарано забезпечила собі місце на Євро-2025. У матчі проти Північної Ірландії команда здобула перемогу з рахунком 2:1.

Перед матчем проти Північної Ірландії українська збірна мала 21 очко після семи турів, що було максимальним показником в турнірній таблиці. Нічия між Англією і північноірландцями збільшила перевагу України до двох очок над другою командою.

У першому таймі Україна забила два м'ячі Північній Ірландії. Спочатку Назар Волошин відкрив рахунок, а потім Максим Брагару подвоїв перевагу української команди.

Цього вистачило для того, щоб Україна обіграла Північну Ірландію. Навіть пропущений гол з пенальті та вилучення Арсенія Батагова не завадили українцям здобути свою восьму перемогу восьми поєдинках.

Україна виграла восьмі матчі з ряду. Навіть у разі двох поразок в останніх матчах, молодіжна збірна все одно отримає можливість зіграти на Євро-2025, оскільки вона вже гарантовано потрапляє до трьох найкращих команд, які безпосередньо проходять на цей турнір.

Турнірна таблиця

  • Україна - 24 очки (8 матчів), різниця голів 19:4
  • Англія - 19 очок (8 матчів), різниця голів 32:5
  • Сербія - 13 очок (9 матчів), різниця голів 12:18
  • Люксембург - 7 очок (9 матчів), різниця голів 6:23
  • Північна Ірландія - 7 очок (8 матчів), різниця голів 4:11
  • Азербайджан - 3 очки (8 матчів), різниця голів 4:18

Нагадаємо, раніше молодіжна збірна України з футболу здобула перемогу у відборі на Євро-2025. У сьомому матчі вона перемогла Сербію з рахунком 2:1.

У той же час, в змаганнях Ліги націй 2024/25 збірна України зазнала другої поразки, поступившись Чехії в гостьовому матчі з рахунком 2:3.

Читайте також