Молодіжна збірна України з футболу вийшла на ЧЄ-2025

Молодіжна збірна України на ЧЕ-2025
Молодіжна збірна України на ЧЕ-2025

Молодіжна збірна України зазнала поразки від Сербії і поступилася їй на Євро-2025 в групі. Цю інформацію повідомив сайт УЄФА.

Після перемоги восьми матчів поспіль та поразки від Англії (1:2), молодь української команди опинилася у складній ситуації на шляху до першого місця в групі. Більше нічия не варіант - потрібна була переконлива перемога.

Сербія, яка не мала можливості піднятися вище третього місця, здається, була явно не в захваті. Її дії на початку гри свідчили про це: команда віддавала ініціативу та м'яч українцям, концентруючись на захисті та намаганні не пропустити гол.

Українська команда розпочала гру впевнено, повністю контролюючи м'яч і створюючи моменти. Вже на 12-й хвилині Краснопір забив, але його гол був в офсайді. Однак, господарі несподівано вийшли вперед, коли Алексіч використав помилку Варфоломєєва та забив перший гол.

Серби могли подвоїти свою перевагу, коли Шлівіч вийшов один на один з Нещеретом, але його удар заблокував Ярмолюк в останній момент. До перерви українці активніше атакували, але не зуміли використати свої шанси, а воротар сербів врятував свою команду після небезпечного штрафного від Волошина.

У другому таймі тренер Унаї Мельгоса випустив свіжих гравців, і перевага українців стала ще більш помітною, але вдалося не забити жодного гола. Найкращою можливістю був момент у Квасниці на 77-й хвилині, але він не зумів пробити у порожні ворота. Усе закінчилося прикрою поразкою.

У іншому матчі молодіжна збірна Англії розгромила Азербайджан з рахунком 7:0, здобувши перше місце в групі з 25 очками, а Україна стала другою з 24 очками, але пробилася на Євро-2025.

Нагадаємо, що 14 жовтня 2024 року збірна України зіграла внічию з Чехією в матчі Ліги націй УЄФА (група B). Гра відбулася на стадіоні Tarczyński Arena у Вроцлаві, Польща, і закінчилася з рахунком 1:1.

При цьому, півзахисник збірної України Олексій Гуцуляк отримав серйозну травму під час епізоду в матчі, коли чехи забили гол у першому таймі.

Нагадаю, що збірна України після чотирьох турів здобула чотири очки у групі 1 дивізіону В Ліги націй, перемігши Грузію (1:0) та зігравши внічию з Чехією (1:1).

Читайте також