Московська церква вигадала фейк про священника ПЦУ і Дональда Трампа

Московська церква вигадала фейк про священника ПЦУ і Дональда Трампа
Московська церква вигадала фейк про священника ПЦУ і Дональда Трампа

Пропагандисти Московської церкви розповсюдили повідомлення про те, що священник Православної Церкви України Назарій Ковальов закликав ставити свічки за упокій Дональда Трампа. Цю інформацію опублікував Telegram-канал "Правблог" з посиланням на @ukraina_ru. Священник ПЦУ відкидає ці звинувачення.

«Дорогі брати і сестри! Мене звати Назарій Ковальов, я є Благочинний Православної церкви України в місті Глухів. Останнім часом я відчував тиск на свою діяльність через відстоювання позицій Української церкви з боку влади міста Глухів та російської агентури – московської церкви. Сьогодні мені стало відомо, що прикриваючись моїм ім'ям створили фейковий аккаунт в Instagram, де нібито я закликаю ставити за упокій свічки Дональду Трампу. Хочу заявити: це абсолютна брехня та маніпуляція ворогів України, спрямована на дискредитацію мене, Української церкви та нашої країни в цілому. Публічно закликаю органи правопорядку вжити заходів щодо нейтралізації російської агентури в інформаційному просторі України», – повідомив Назарій Ковальов.

Нагадаємо, що Дональд Трамп заявив, що "отримав кулю за демократію", коментуючи замах на своє життя, який стався тиждень тому. Секретна служба посилює заходи безпеки навколо резиденції Мар-а-Лаго екс-президента в Флориді. ФБР не змогло встановити мотиви стрільця, навіть після опитування понад 100 осіб.

Читайте також:

  • Чи змінить замах на Трампа хід президентських виборів у США?
  • Мішенню був не лише Трамп? ЗМІ розкрили дії нападника у Пенсильванії

Читайте також