Московський суд робить з Арестовича українського героя: в чому його звинувачують

Басманний суд арештував екс-радника голови Офісу президента України

Басманий суд Москви заочно заарештував Олексія Арестовича, колишнього радника голови Офісу президента України, за обвинуваченням за двома статтями КК РФ. Про це повідомляє агенція "РИА Новости" з посиланням на пресслужбу суду.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту Арестовича на два місяці з моменту його фактичного затримання. У разі його екстрадиції або депортації на територію РФ, взяття під варту буде діяти з моменту його передачі правоохоронним органам Росії.

У суді уточнили, що Арестовича звинувачують у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності, публічному виправданні тероризму або пропаганді тероризму, а також поширенні неправдивої інформації про ЗС РФ.

Варто відзначити, що Олексій Арестович уже увійшов до списку терористів та екстремістів, що склали Росфінмоніторинг.

Нагадаємо, Олексій Арестович був радником голови Офісу президента з грудня 2020-го року до січня 2022-го року. Проте після скандалу, він покинув посаду. Заява Арестовича про збиття ракетою житлового будинку була спростована командувачем Повітряних Сил України, генерал-лейтенантом Миколою Олещуком. Він заявив, що ракету випустили саме росіяни.

Олексій Арестович є небезпечним інструментом для російських пропагандистів, які використовують його слова для впливу на громадян Росії. В одному з останніх виступів, він передбачив невдачу України в війні проти Росії.