Москва відкинула звинувачення у вербуванні українських політиків

МЗС Росії закликало британських колег перестати поширювати нісенітницю про ситуацію навколо України.  Так у російському відомстві відреагували на заяву, що російська влада прагне посадити в Києві проросійського лідера.

 У Кремлі заявили, що поширена Британією дезінформація є ще одним свідченням того, що саме країни НАТО займаються ескалацією навколо України.

 Згідно з заявою МЗС Великобританії, як потенційний кандидат на місце проросійського президента розглядається колишній депутат України Євген Мураєв.  Також у зв'язках із Москвою Лондоном підозрюються: Микола Азаров, Сергій Арбузов та Андрій Клюєв.

 Як заявили в МЗС Британії, деякі з цих політиків перебувають у тісному контакті зі співробітниками російської розвідки, які зараз залучені до підготовки атаки на Україну.  Ліз Трасс ще раз закликала Москву до деескалації та завершення компанії з дезінформації.  Вона наголосила, що вторгнення на Україну, якщо воно відбудеться, стане величезною стратегічною помилкою із жорсткими наслідками.

 У свою чергу, МЗС Росії закликало Елізабет Трасс підвчити історію.  Раніше глава МЗС Британії в одній зі своїх недавніх заяв сказала, що Україна пережила багато вторгнень, від монголів до татар.  Великобританія має намір створити тристоронній Альянс Польщі та України проти Росії, і це теж слова Трас.

 Проте, Елізабет Трасс готова відвідати Москву у лютому для переговорів зі своїм колегою Сергієм Лавровим.  18 січня глава Міноборони Великобританії Уоллес запросив Сергія Шайгу найближчими тижнями приїхати до Лондона, щоб обговорити проблеми, пов'язані з Україною.  Російська сторона відповіла згодою.

 З осені минулого року західні ЗМІ та політики почали повідомляти про накопичення російських військ на кордоні з Україною для підготовки вторгнення.  Росія вже неодноразово відкидала можливість вторгнення в Україну, заявляючи, що нападати не збирається.  Офіційний представник МЗС Росії, Марія Захарова, наголошувала: — Київ сам нарощує війська, а НАТО накачує Україну зброєю та веде провокаційну діяльність біля російських кордонів.