Можлива участь РФ у другому Саміті миру не гарантує прямих переговорів - посол

Україна і Росія на міжнародному саміті
Україна і Росія на міжнародному саміті

Запрошення до Росії на другий Саміт миру ймовірно буде, але це не означає, що Україна має вести прямі переговори з агресором. Замість цього, переговори можуть вестися через посередників. Призначення часу та місця проведення саміту повинно бути визначено до кінця року.

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар на зустрічі з представниками ЗМІ, акредитованими в Туреччині, повідомляє Укрінформ.

"Логіка Саміту миру та Формули миру полягає в укріпленні міжнародної спільноти для підтримки справедливого миру в Україні. Наша мета - не посадити Україну проти Росії та слухати їх вимоги. Головна ідея полягає в тому, щоб міжнародна спільнота, спільно з Україною, створила основу для мирного вирішення конфлікту з РФ", - зазначив Василь Боднар.

Посол підкреслив, що потенційна участь Росії у наступному Саміті миру не означає прямих переговорів. Це можуть бути переговори через посередників.

"Ми планували провести цей саміт до кінця року, але зараз спроби Росії та інших країн нав'язати свою точку зору щодо майбутнього сповільнюють цей процес. Час і місце проведення саміту буде відомо ближче до кінця року", - зазначив Василь Боднар.

Україна сподівається на активну участь Туреччини як у посередницьких зусиллях, так і на самому саміті.

"Ми повинні зрозуміти, що будь-які спроби досягти чогось без участі України призведуть до невдачі. Ми не відкидаємо жодних ініціатив, що сприяють справедливому миру. Але для нас є засадою, що ніщо про Україну не може бути вирішено без України", - додав посол України в Туреччині.

Читайте також